Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Floriande bij dementie

Jonge en oudere vrouw ruiken aan een bloem in de natuur
  • Veilig wonen
  • Altijd aardige gezichten
  • Betrokken families
Bij dementie is oprechte aandacht de basis voor een goede dag. U vindt in Floriande liefdevolle zorg, veiligheid en gezelligheid. We willen u graag goed leren kennen. Ritme in de dag, bekende gezichten, een huiselijke omgeving: hopelijk voelt u zich prettig in Floriande in Hoofddorp.

Bij dementie: een thuisgevoel in Floriande

Er is voor u een moderne eigen slaapkamer in Floriande. Richt deze ruimtes in met uw meubels en persoonlijke spullen. Hopelijk voelt u zich dan snel thuis. Met zijn zessen woont u in een van de zes groepswoningen. De fraaie groepswoningen hebben uitzicht op het dakterras of de binnentuin. Zodra het kan gaan we er een frisse neus halen!

Het huiselijk leven

We nodigen u van harte uit in de gemeenschappelijke woonkamers. Daar zijn we overdag vaak te vinden. We eten er en drinken koffie. Maar er vinden ook dagelijkse huishoudelijke activiteiten plaats: koken, afwassen, tafel dekken, de was opvouwen. En natuurlijk kijken we samen tv, lezen de krant voor, doen een geheugenspel of iets creatiefs.

Samen kunnen we meer voor u doen

Hulp en gezelschap van uw familie en vrienden is alle dagen welkom, want zij kennen u tenslotte het beste. Ook kunnen zij ons helpen om u beter te leren kennen. Uw levensloop, wat vindt u belangrijk en waar wordt u blij van: allemaal belangrijke dingen die we graag horen. Dan kunnen we daar rekening mee houden.

Adres
Hankstraat 3
2134 DT Hoofddorp
(020) 333 52 04
Routebeschrijving

Zorg en begeleiding

Natuurlijk krijgt u dag en nacht de dagelijkse zorg die u nodig heeft. Medewerkers hebben een luisterend oor en willen graag weten wat u bezighoudt. U ziet steeds dezelfde gezichten van ons vaste team zorgprofessionals. Het is fijn om te weten dat we met moderne techniek ook ‘s nachts een oogje in het zeil houden. In uw kamer zijn sensoren aangebracht, zodat we weten of u veilig in bed ligt of misschien onze hulp nodig heeft.

Lekker bezig zijn

Er zijn veel activiteiten bij Florande. We sluiten aan bij wie u bent en wat u graag doet. Wie van dieren houdt vindt het misschien leuk om erbij te zijn als de speciaal getrainde dieren op bezoek komen. Of houdt u van muziek? U kunt meedoen met de muziektherapie of komen genieten van een huiskamerconcert. Regelmatig gaan we met de bus naar het zwembad, en laat ons vooral weten waar u graag mee bezig wilt zijn. Kijk hier een filmpje over een zwemmen met Floriande.

‘Mijn man was vroeger elektricien, altijd met zijn handen bezig. Laatst zag ik dat hij onder begeleiding een oude computer uit elkaar haalde, met schroevedraaier en al. Daar hebben ze echt over nagedacht. Petje af hoor.’
mevrouw S.

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!