Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Verpleeghuizen Amsterdam-Noord

Woont u in Amsterdam-Noord? Dan is de kans groot dat u er altijd wilt blijven wonen. Met de verschillende woon- en werkmogelijkheden is Amsterdam-Noord aantrekkelijk voor allerlei mensen. Het is een ondernemend, inspirerend, gezellig, ruim en groen stadsdeel. En de onderlinge verbondenheid tussen mensen is groot. Kortom, een fijn deel van de hoofdstad. Wie van Amsteldam-Noord houdt, zoekt bij ouderdom, dementie of langdurige ziekte een veilig en vertrouwd huis boven het IJ.

Welke verpleeghuizen zijn er in Amsterdam-Noord?

In Amsterdam-Noord vindt u meerdere verpleeghuizen of verzorgingstehuizen (vroeger bejaardenhuis of verzorgingshuis genoemd). Centraal gelegen is Woonzorgcentrum Het Schouw. Er zijn goede banden tussen Verpleeghuis Het Schouw, de huisartsen in Amsterdam-Noord, welzijnsorganisatie Doras en het Boven IJ Ziekenhuis.

Het Schouw is de kern van een woonservicewijk. Dat is een overzichtelijk buurtje waar mensen op leeftijd zelfstandig kunnen wonen. Alles is er namelijk dichtbij. Naast en rondom verpleeghuis Het Schouw liggen aanleunwoningen, seniorenwoningen en voormalige wibo-woningen. Goed betaalbare en uitstekende maaltijden vindt u in het restaurant van Het Schouw. Daar treft u ook het Huis van de Buurt aan, het Odensehuis en de Dagbesteding. Een bruisend geheel dus, met veel eigentijdse activiteiten zoals lezingen over wereldse zaken, kunst en cultuur. Kom gerust eens langs, u bent van harte welkom!

Vind een verpleeghuis in Amsterdam-Noord: