Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Nieuwsbrief Odensehuis Het Schouw

Het Odensehuis Het Schouw is een inloophuis voor thuiswonende ouderen met (beginnende) dementie, hun partner en familieleden. U kunt gewoon bij ons binnenlopen; voor koffie, de krant, een gesprek of een activiteit. We geven met elkaar invulling aan de dag.

Wilt u regelmatig per mail de Odensehuis Nieuwsbrief met een overzicht van activiteiten ontvangen? Meld u dan aan via deze link.

Activiteiten oktober 2021

 • Koffie-inloop
  Buurtbewoners met én zonder beginnende dementie, samen of alleen. Iedereen is welkom. Elke maandag en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur.
 • 'Als je geliefde dementie heeft'
  Kom in gesprek met mensen die jouw situatie herkennen. Mensen die uit ervaring met je meedenken. Elke derde dinsdag van de maand.
 • Wandelgroep
  Wandelen in het groen van Amsterdam - Noord, lekker een uur buiten in beweging. Iedere maandag van 11.00 tot 12.00 uur.
 • Samen lezen
  Luisteren naar verhalen en gedichten en praten over wat ze bij ons oproepen. Met koffie, thee en iets lekkers. Iedere dinsdag van 10.30 tot 11.30 uur.

Bekijk de volledige nieuwsbrief van oktober.

Activiteiten augustus 2021

Zin om actief te zijn? Nieuwsgierig naar nieuwe dingen? Behoefte aan contact? Kom langs bij het Odensehuis in Amsterdam - Noord. Zo is er de koffie-inloop, de gespreksgroep 'Als je geliefde dementie heeft' en kunt u samen lezen. Bekijk de nieuwsbief voor al het nieuws en een overzicht van de activiteiten.

Activiteiten juni 2021

De activiteiten worden langzaamaan weer opgestart. Zo is er een wandelgroep, waarbij door het groen van Amsterdam - Noord wordt gewandeld. En elke maandag- en woendagochtend is er een koffie-inloop. Bekijk de nieuwsbief voor al het nieuws en een overzicht van de activiteiten.

Activiteiten juni 2020

Odensehuis Het Schouw is heel blij om u op aangepaste wijze te kunnen ontvangen. Vanwege de beschermende maatregelen kunnen we gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimte van het naastgelegen seniorencomplex de Slufter. Zo kunnen we, in kleinere groepjes, een aantal van onze vertrouwde activiteiten zoals genoemd in onze nieuwsbrief weer oppakken. Nieuw is de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten op de prachtige volkstuin van Amstelring, op tuinpark De Bongerd in Kadoelen. Zie ook onze kalender hier.

Coronanieuwsbrief mei 2020

Zorgen voor jezelf is het thema van deze maand. In onze Odensehuis nieuwsbrief een paar ideeën voor fijne activiteiten die binnenshuis mogelijk zijn. Zoals zelfmassage, tips om op adem te komen, een virtuele toer door de eregaleij van het Rijksmuseum, een luister-verhaal. Ook is er aandacht voor dementieweb, een goede website over dementie.

Coronanieuwsbrief april 2020

Voor ieders gezondheid is het belangrijk om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Om die reden zijn alle groepsactiviteiten afgezegd en is ook het Odensehuis de komende weken dicht. In deze speciale Corona Nieuwsbrief staan tips en suggesties om je te helpen positieve aandacht te besteden aan jezelf en je omgeving. Zo vind je er Leestips, beschrijving van zelf massage oefeningen, een brief van stembevrijder Toon en nog meer. Ook worden er praktische tips gegeven en vind je adressen en telefoonnummers waarop je kunt aangeven dat je hulp nodig hebt.

Activiteiten maart 2020 

De activiteitenkalender van maart van Odensehuis Het Schouw is nu al bekend! Dus kom langs. Het Odensehuis is elke week open op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00.

Activiteiten februari 2020

Ook deze maand is er ruimte voor ontmoeting en eigen initiatief. Lees meer in de nieuwsbrief van het Odensehuis en in de activiteitenkalender van februari 2020.

Activiteiten december 2019

Er blijft veel te doen en uit te wisselen in het Odensehuis. En er is veel ruimte voor nieuwe en spontane activiteiten. Lees hier de uitgebreide nieuwsbrief met activiteiten van het Odensehuis in december 2019.

Activiteiten november 2019

Deze maand veel activiteiten in het Odensehuis. Meer informatie leest u in het activiteitenprogramma. Te zien via deze activiteitenkalender van het Odensehuis voor november 2019.

Activiteiten oktober 2019

In Odensehuis Het Schouw valt altijd iets te beleven. U bent van harte welkom bij de verschillende cursussen die starten deze maand. Lees meer in de nieuwsbrief met de activiteiten van het Odensehuis voor oktober.

Activiteiten en nieuwsbrief zomer 2019

Dit jaar is het Odensehuis de hele zomer open! Veel vaste activiteiten kunnen daardoor gewoon doorgaan. Bekijk hier de activiteitenkalender Odensehuis voor juli 2019 en Nieuws van het Odensehuis van de zomermaanden van dit jaar.