Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Dagbesteding Floriande

Dagbesteding Floriande
  • Fijne sfeer
  • Leuke en zinvolle activiteiten
  • Structuur in uw dag
Bent U op zoek naar een kleinschalige dagbesteding voor ouderen in Hoofddorp dan bent U bij dagbesteding Floriande aan het goede adres.

Voor wie?

Mensen die te maken hebben met eenzaamheid, geheugenproblemen of niet alleen thuis kunnen zijn als hun mantelzorger er niet is, zijn bij Dagbesteding Floriande van harte welkom. In een aparte ruimte in het gezellige huis van de buurt Floriande nemen dagelijks 7 cliënten deel aan de dagbesteding onder begeleiding van een medewerker dagbesteding en een vrijwilliger.

Deelnemers aan dagbesteding ervaren het bezoek als een fijne manier om de dag door te brengen in een huiselijke omgeving met aandacht voor elkaars verhaal en een vriendschappelijke sfeer. Op vaste dagen naar een dagbesteding gaan brengt structuur,geeft afleiding en zorgt voor meer contacten met anderen.

Een bijkomend voordeel is dat de mantelzorger of familie deze dag wat tijd voor zichzelf heeft en de zorg zo langer kan volhouden zodat-eventuele-opname uitgesteld of voorkomen kan worden. 

Activiteiten

Het activiteitenprogramma is divers en wordt in overleg met de bezoekers vastgesteld. We sluiten aan bij de belangstelling, hobbys en belevingswereld van de deelnemers. Ook is het mogelijk -indien gewenst- om deel te nemen aan de activiteiten van het Huis van de buurt. Kortom, er is veel mogelijk en er hoeft niets!

‘Ik kies bewust voor wat meer reuring, nadat mijn vrouw is overleden. Ik hoorde van Huis in de Buurt Floriande, en stap voor stap ben ik hier steeds vaker te vinden. Ik voel me er thuis.’
Bezoeker dagbesteding Floriande

Voor wie?

Mensen die te maken hebben met eenzaamheid, geheugenproblemen of niet alleen thuis kunnen zijn als hun mantelzorger er niet is, zijn bij Dagbesteding Floriande van harte welkom.

Adres
Hankstraat 3
2134 DT Hoofddorp
06 - 39 00 76 76.
Routebeschrijving

Samen eten

Tussen de middag eet de dagbestedingsgroep gezamenlijk een broodmaaltijd in de Tuinkamer. Samen soep bereiden in Dagbesteding Floriande Amstelring

Regelmatig wordt er verse soep of salade gemaakt en helpt iedere en een handje met groente snijden.
Ook een gebakken ei of een tosti staan regelmatig op het lunchmenu.

Aanmelden Dagbesteding

Wilt u een rondleiding of kennismaken? We helpen u graag!