Dagbesteding Floriande

Afbeelding van Dagbesteding Floriande
  • Fijne sfeer
  • Leuke en zinvolle activiteiten
  • Structuur in uw dag
Bent u op zoek naar een gezellige en betekenisvolle besteding van uw dag met aardige mensen om u heen? U bent bij Dagbesteding Floriande in Hoofddorp van harte welkom. We maken het gezellig voor u. Op vaste dagen naar een dagbesteding gaan brengt structuur, geeft afleiding en zorgt voor meer contact met anderen. Ook zonder zorgindicatie kunt u langskomen bij Floriande, bij het Huis van de Buurt.

Een aangename dag in Hoofddorp

Een fijne sfeer, altijd liefdevol en met aandacht. Voel u welkom bij Dagbesteding Floriande en Huis van de Buurt Floriande! Beide gevestigd in het sfeervolle restaurant van Floriande, direct gelegen aan het gelijknamige winkelcentrum.

Activiteiten

In en rondom het sfeervolle restaurant van Floriande organiseren we allerlei activiteiten, zoals bloemschikken, biljarten, zwemmen, creatieve workshops, lezen, wandelen en winkelen. Samen proberen we activiteiten te vinden die bij u passen. Dat kunnen ook arbeidsmatige activiteiten zijn: een ander helpen, adviseren op uw kennisgebied of vrijwilligerswerk voor goede doelen.

En, regelmatig maken we een uitstapje. Uiteraard bepaalt u zelf waar u wel en niet aan mee wilt doen. Bijna alles kan, en niets hoeft!

‘Ik kies bewust voor wat meer reuring, nadat mijn vrouw is overleden. Ik hoorde van Huis in de Buurt Floriande, en stap voor stap ben ik hier steeds vaker te vinden. Ik voel me er thuis.’
Bezoeker dagbesteding Floriande

Voor wie?

Mensen die te maken hebben met eenzaamheid, geheugenproblemen of niet alleen thuis kunnen zijn als hun mantelzorger er niet is, zijn bij Dagbesteding Floriande van harte welkom. Het is mogelijk om de hele dag of een dagdeel bij Dagbesteding Floriande te verblijven. Er doen per keer maximaal 12 deelnemers mee.

Naast reguliere dagbesteding is Floriande gespecialiseerd in de begeleiding van jonge mensen met dementie.

Adres
Hankstraat 3
2134 DT Hoofddorp
06 - 53 90 50 97
Routebeschrijving

Samen eten

Tussen de middag gaat de groep gezamenlijk ‘uit eten’ in het restaurant van het Huis van de Buurt. Hier krijgt u een broodmaaltijd met een lekker soepje en dessert. Tegen betaling kunt u ook een warme maaltijd voor de avond bestellen. Dat is wel zo gemakkelijk; u hoeft ‘s avonds thuis niet meer aan de slag.

Faciliteiten

Natuurlijk kunt u in Floriande ook terecht voor praktische voorzieningen, zoals de apotheek, fysiotherapeut, kapper en pedicure. 

Tijd

Openingstijden maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Vervoer

De taxi van Munckhof haalt u op en brengt u thuis wanneer u een vervoersindicatie heeft. Per medio april 2018 verzorgt Dagbesteding Floriande zelf het vervoer voor Hoofddorpers met een vervoersindicatie. We streven naar uitbreiding van onze vervoerservice, zodat bezoekers uit Nieuw-Vennep hier om termijn ook gebruik van kunnen maken. 

Beschikbaarheid

Voor Dagbesteding Floriande kan een wachttijd zijn. Bekijk het overzicht met de wachttijdenWilt u snel meer informatie over dagbesteding Floriande? Bel dan een Zorgexpert: 088 - 97 20 20

Kosten en indicatie

Voor dagbesteding heeft u een Wmo-indicatie nodig. Bij het aanvragen van een indicatie zijn we u graag van dienst. Aarzel niet om ons hierover te bellen. Dat kan op nummer: 088 - 97 20 200.

Voor dagbesteding berekent en int het Centraal Administratiekantoor (CAK) uw eigen bijdrage. Lees meer over kosten dagbesteding.

Rondleiding en aanmelding

Wilt u een kijkje nemen in Floriande? Onze Zorgexperts helpen u graag, ook bij het regelen van een Wmo-indicatie. Bel: 088 - 97 20 200. Of stuur een mail.

Aanmelden Dagbesteding

Wilt u een rondleiding of kennismaken? We helpen u graag!