Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Behandeling en begeleiding na beroerte (CVA)

Revalideren na een CVA, oefeningen bij de ergotherapeut van Amstelring
Een CVA, ook wel beroerte genoemd, heeft meestal veel gevolgen voor uw leven. U heeft misschien vragen of loopt tegen problemen aan. Die hoeft u niet alleen op te lossen. Bij Amstelring kunt u terecht voor advies, professionele zorg en behandeling.

Wat is een CVA?

Een CVA (Cerebro Vasculair Accident) betekent letterlijk 'een ongeluk in de vaten van de hersenen'. Een ander woord voor een CVA  is een beroerte of een hersenbloeding. De gevolgen van een CVA zijn vaak groot. Er kan sprake zijn van een (halfzijdige) verlamming, een andere manier van lopen, moeite hebben met praten, vermoeidheid, geheugenproblemen en verandering van karakter en gedrag.

Revalideren na een CVA (beroerte)

Kort na een beroerte zijn er vaak veel vragen bij u en uw familie of naasten. Zoals: kan ik volledig herstellen? En, wat is mijn toekomstperspectief? Bekend is, dat als er niks gedaan wordt, het herstel van een CVA meestel minder goed verloopt. Revalideren is dus belangrijk, het liefst bij een speciale CVA revalidatieafdeling. Specialisten helpen u met aanleren van handelingen die niet meer goed lukken. Zoals bijvoorbeeld lopen, praten, aankleden en eten.

Professionele zorg en behandeling bij CVA

Heeft u behoefte aan zorg of behandeling bij CVA? U kunt bij Amstelring terecht voor:

Amstelring heeft twee verpleeghuizen met een gespecialiseerde CVA revalidatieafdeling:

Naar huis na een CVA

Bent u na een CVA weer thuis? Meestal is revalidatie dan nog steeds nodig: blijven oefenen met spreken, het geheugen, lopen, aankleden en handelingen in het huishouden. Ook vanuit huis kunt rekenen op onze CVA-experts: de specialisten ouderengeneeskunde, ergotherapeut, logopedist, diëtist, fysiotherapeut, muziektherapeut en psycholoog. We helpen u bij uw oefeningen en het vol blijven houden van de training.

Amstelring is partner in het Beroerte Adviescentrum Amsterdam. Dit expertisecentrum biedt cliënten en familie ondersteuning, advies en informatie over een beroerte (CVA) of een voorbijgaande beroerte (TIA - Transient Ischemic Attack).

Afspraak bij u in de buurt

Voor een afspraak met één van onze CVA-experts neemt u contact op met een locatie bij u in de buurt. Of stel uw vraag aan de BehandelGroep via (020) 541 61 79 of per mail.

U kunt bij Amstelring ook terecht voor:

Wonen in een verpleeghuis

Als u na een CVA niet meer thuis kunt wonen, kan verblijf in een verpleeghuis nodig zijn. De verpleeghuizen van Amstelring zijn dan een uitstekende keuze. In alle verpleeghuizen van Amstelring is kennis beschikbaar over behandeling bij CVA. Er is hiervoor nauw contact met de CVA-experts van Amstelring.

Bekijk alle verpleeghuizen van Amstelring