Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Revalideren na CVA in Leo Polak

Ergotherapeut gooit bal naar oudere man
  • Revalideren na CVA
  • In een positieve sfeer
  • Professionele begeleiding
Na een beroerte zoekt u de beste revalidatie. Is maximaal herstel uw doel? Wie na een CVA hulp nodig heeft, vindt in Leo Polak professionele revalidatie. U bent van harte welkom. Samen werken we aan optimaal herstel, met uitstekende verzorging en begeleiding van aardige medewerkers. Veel CVA-patiënten komen vanuit het OLVG ziekenhuis naar het Leo Polak.

Revalideren na een CVA (hersenbloeding)

Wie een hersenbloeding heeft gehad, kan weer iets opbouwen en werken aan het terugwinnen van zelfstandigheid. Daar is doorzettingsvermogen en geduld voor nodig. Een groot deel van het herstel vindt plaats in de eerste 3 tot 6 maanden na de hersenbloeding. Dat is voor een deel spontaan herstel van de hersenen. Maar als er een revalidatieprogramma wordt gevolgd, is de kans op verbetering groter. Hoe actiever een CVA-patiënt werkt aan revalidatie, hoe groter de kans op herstel.

Werken aan herstel

U bent van harte welkom om in het Leo Polak aan uw herstel te werken. Aan het begin maken we in overleg met u een behandelplan. Daarin staat welke behandeling nodig is en bij uw situatie past. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

Therapie helpt ook als u moet leren omgaan met beperkingen die blijvend zijn.

Adres
Saaftingestraat 8
1069 BW Amsterdam
(020) 756 25 00
Routebeschrijving

Iets opnieuw aanleren

U zult merken dat alles bij ons gericht is op revalideren. U leert misschien weer om iets vast te pakken, uit bed te komen, te lopen, te praten, uzelf te wassen en aan te kleden. Het zorgteam begeleidt u en stimuleert u om zoveel mogelijk zelf te doen. Waar nodig wordt u geholpen. Zorgverleners motiveren u om de dingen die u heeft geleerd in de dagelijkse praktijk toe te passen.

Eenpersoonskamer

U verblijft in een eenpersoonskamer. Er is een gezamenlijke huiskamer met keuken. Overdag zijn we daar vaak te vinden omeen praatje met elkaar te maken. Sociale contacten en op een leuke manier met iets bezig zijn horen er ook bij. Er worden in het Leo Polak allerlei activiteiten georganiseerd, er is vast iets voor u bij.

‘Mijn moeder kan al weer veel meer, ze heeft hard gewerkt. Iedereen wil er het beste uit halen, tof hoor’.
Dennis, zoon van CVA-revalidant in Leo Polak

Samen

Betrokkenheid van familie en vrienden kan een grote hulp zijn. Bovendien leren zij uw (tijdelijke) beperkingen kennen. Ze krijgen inzicht in hoe ze u het best kunnen ondersteunen of stimuleren en ze zien de voortgang. Ook samen oefenen kan een goede aanvulling zijn op het revalidatieprogramma.

Rondleiding aanvragen?

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!