Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

De Doorstappers: dagbesteding voor mensen met dementie

Amstelring dagbesteding Floriande: de Doorstappers
Bent u op zoek naar een actieve invulling van de dag met gezellige mensen om u heen? U bent van harte welkom bij de Doorstappers: een dagbestedingsgroep in Hoofddorp voor mensen met (jong)dementie.

Samen op stap

Nederland is prachtig om te wandelen, fietsen of cultuur op te doen. Dat is ook mogelijk bij dagbestedingsclub De Doorstappers. Bij ons kunt u mee voor een prachtige wandeling door de duinen, bossen of steden. Maar stapt u liever een dagje op de fiets: ook dat is mogelijk! Of gaat u graag naar een museum? Ook daar gaan wij graag met u naar toe.

We doen het samen, want dat is immers gezelliger en je ontmoet andere gelijkgestemden. U mag uw wensen voor de uitstapjes kenbaar maken en komt op plekken waar u nooit eerder bent geweest.

Van bollenveld tot bloesempark

Doordat we veel buiten zijn, beleven we de seizoenen intens. In het voorjaar bijvoorbeeld is het prachtig om langs de bollenvelden te wandelen of te fietsen. En een andere keer wandelen we door het bloesempark in Amstelveen. We komen op diverse plaatsen in Nederland en reizen met het openbaar vervoer door Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

Er wordt altijd volop genoten en we pauzeren op bijzondere plekken. Hier en daar pakken we een terras. Er wordt gepraat en gelachen. En tijdens zo'n genietmoment, kan het zomaar gebeuren dat u zich op vakantie waant... Hoe fijn…!

Iedere maandag, woensdag en vrijdag

Elke woensdag houden we een cultuurdag. We bezoeken dan een museum of maken een stadswandeling. Op maandag en vrijdag gaan we wandelen of pakken we de fiets voor een fietstocht.

We verzamelen altijd om 10.00 uur bij Het Huis Van De Buurt in Floriande. We starten met koffie en thee en gaan daarna naar de gekozen plaats. We reizen maximaal 1 tot 1,5 uur per rit met het openbaar vervoer en zijn altijd tussen 15.00 en 16.00 uur weer terug.

Vervoer

In principe regelt u zelf het vervoer naar het verzamelpunt. Wij kunnen eventueel helpen als u gebracht moet worden. Omdat de Doorstappers op verschillende tijdstippen terug komen vragen wij om zelf het vervoer naar huis te regelen. Zo kunt u gebruik maken van de vervoerservice van Automobiel. Maar er zijn nog meer mogelijkheden binnen de gemeente Haarlemmermeer, wij helpen u graag bij het zoeken naar een passende oplossing.

Meer weten?