Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Dagbesteding Op De Heimanshof

Dagbesteding in Hoofddorp voor mensen die op jonge leeftijd dementie krijgen
  • Jonge mensen met dementie
  • Heemtuin De Heimanshof
  • Geniet van natuur
Ook op jonge leeftijd kunnen mensen dementie krijgen. Er is dan sprake van een andere levensfase met andere interesses. En dat vraagt om passende activiteiten, begeleiding en zorg. Heeft uw naaste dementie op jongere leeftijd? Dagbesteding Op De Heimanshof in Hoofddorp is een gezellige en 'groene' plek. Fijn voor mensen die actief aan de slag willen of graag buiten zijn. Op vaste dagen naar een dagbesteding gaan brengt structuur, geeft afleiding en zorgt voor meer contact met anderen.

Jonge mensen met dementie

Dagbesteding Op De Heimanshof is een dagbesteding voor jonge mensen met dementie. Samen met leeftijdsgenoten bij elkaar zijn, wordt als prettig ervaren. Op jonge leeftijd zijn er vaak andere interesses. De meeste mensen zijn vitaal. Het tempo en het soort activiteiten wordt afgestemd op de mensen die er zijn. 

We merken dat ook de mantelzorgers het prettig vinden dat deze dagbesteding speciaal bedoeld is voor jonge mensen met dementie. Mantelzorgers kunnen met andere mantelzorgers ervaringen en ideeën uitwisselen. Zij ervaren hierdoor steun en (h)erkenning.

Dagbesteding in de natuur

U vindt onze dagbesteding in De Heimanshof. Dat is een ecol­o­gisch ver­ant­wo­orde natu­ur­tuin in Hoofddorp. We hebben er respect voor de 800 soorten wilde planten, de insecten en andere beestjes zoals egels en vogels. Tussen dit groen kunt u allerlei activiteiten ondernemen. Misschien houdt u van tuinieren en van de natuur? Bent u creatief ingesteld of een klusser? Of wilt u koken en lekkere hapjes maken? Dan bent u bij  Dagbesteding Op De Heimanshof op de juiste plek. 

Adres
Wieger Bruinlaan 7
2132 AW Hoofddorp
06 - 53 90 50 97
Routebeschrijving

Voor wie?

Dagbesteding Op De Heimanshof is er speciaal voor jonge mensen met dementie, als u te maken heeft met eenzaamheid, geheugenproblemen of als uw mantelzorger er niet is. Heeft u genoeg energie om een beetje bezig te zijn? Dan bent u bij Dagbesteding Op De Heimanshof op de juiste plek. Voel u welkom bij deze bijzondere dagbesteding in Hoofddorp.

Samen eten

Tussen de middag bereiden we samen een lunch. Een broodmaaltijd met soep van groenten uit eigen tuin. Één keer per week wordt er een warme maaltijd gekookt. Daarvoor vragen we een kleine bijdrage. 

Tijd

Dagbesteding Op De Heimanshof is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Vervoer naar dagbesteding

Wij vinden het belangrijk dat jonge mensen met dementie van deze speciale aandacht en zorg gebruik kunnen maken. Als u Dagbesteding Op De Heimanshof bezoekt, is het mogelijk om gehaald en gebracht te worden. Voor mensen die buiten Hoofddorp wonen, geldt dat echter niet altijd. In dat geval zoeken wij in overleg naar een passende oplossing.

 

 

Aanmelden Dagbesteding

Wilt u een rondleiding of kennismaken? We helpen u graag!