Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Dwarslaesie

Een dwarslaesie heeft veel gevolgen voor uw leven en uw omgeving. U heeft misschien vragen of loopt tegen problemen aan. Die hoeft u niet alleen op te lossen. Bij Amstelring kunt u terecht voor advies, professionele zorg en behandeling.

Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

Wat is dwarslaesie

Een dwarslaesie is een beschadiging van het ruggenmerg. Door de dwarslaesie worden boodschappen niet meer (goed) doorgegeven waardoor stoornissen ontstaan in motoriek (beweging) en gevoel. Naast verlamming en gevoelloosheid leidt dwarslaesie vaak tot functieverlies van organen.

Professionele zorg en behandeling bij Amstelring

Heeft u behoefte aan zorg of behandeling bij een dwarslaesie? U kunt bij Amstelring terecht voor:

Advies en behandeling als u thuis woont

Woont u thuis en heeft u behoefte aan advies, zorg of behandeling? U kunt rekenen op onze specialisten: specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en diëtisten. Deze experts helpen u graag bij bijvoorbeeld oefeningen voor blaas management, oefening met bewegen, stemmingsproblemen, slaapstoornissen en obstipatie. Als het nodig is kunt u ook rekenen op de psycholoog, maatschappelijk werker of geestelijk verzorger.

Afspraak bij u in de buurt

Voor een afspraak met één van onze experts neemt u contact op met een locatie bij u in de buurt. Heeft u een vraag? Neem contact op met de BehandelGroep via (020) 541 61 79 of stuur een mail.

U kunt bij Amstelring ook terecht voor:

Wonen in een verpleeghuis

Gaat thuis wonen niet meer? De verpleeghuizen van Amstelring zijn dan een uitstekende keuze. U kunt rekenen op onze specialisten: specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en diëtisten. Voor wie dat nodig heeft, er is een psycholoog, maatschappelijk werker en een geestelijk verzorger in huis.

In Vreugdehof zijn voor uw behandelvraag diverse experts in huis. Amstelring is eveneens verbonden aan ziekenhuizen en werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek. Bekijk alle verpleeghuizen van Amstelring

Meer weten over behandeling bij dwarslaesie?

Er is geen spontaan herstel, maar door te revalideren kan er wel vooruitgang worden geboekt. Bovendien kunt u nieuwe klachten door behandeling voorkomen. Bijvoorbeeld met een goed blaas- en darmbeleid en het voorkomen van drukplekken op de huid.

Neem voor een afspraak direct contact op met de locatie bij u in de buurt. Of stel uw vraag aan de centrale BehandelGroep:

  • Bel 088- 9720234 (op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur)
  • Of mail naar ons centraal behandelsecretariaat: cbs@amstelring.nl