Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:
Terug naar het nieuwsoverzicht

Amstelring wijkzorg start met het leveren van beeldzorg

22 mei 2023
Afbeelding van Amstelring wijkzorg start met het leveren van beeldzorg
Op 23 mei start Amstelring Wijkzorg met het leveren van zorg op afstand, ofwel beeldzorg. Een belangrijke en noodzakelijke aanvulling op de fysieke zorg aan huis.

Beeldzorg wordt geleverd via een Compaan, een eenvoudig bedienbare tablet speciaal ontworpen voor ouderen die minder digivaardig zijn. Met behulp van beeldzorg behouden cliënten (en naasten) meer regie over hun eigen leven. De wijkteams kunnen zo meer cliënten helpen en meer passende zorg leveren.  Dat is hard nodig want de zorgvraag groeit, er is te kort aan personeel en steeds meer ouderen blijven langer thuis wonen. Met digitale middelen en ondersteuning zorgt Amstelring ervoor dat ouderen prettig zelfstandig thuis blijven wonen. 

Mogelijkheden van beeldzorg

Sommige zorgtaken zijn goed op afstand te leveren. Zoals controle op het toedienen van insuline, de juiste medicatie innemen of nog even nabellen of alles goed is gegaan met douchen. Beeldzorg is geen vervanging van de zorg maar het is zeker een goed hulpmiddel. Met beeldzorg is er minder reistijd.

Tablet digitale zorg

Eigen regie

Cliënten en naasten houden meer eigen regie op het leven van de cliënt. Even beeldbellen met familie, een potje bingo spelen of andere leuke activiteiten ondernemen is allemaal mogelijk. De tablet wordt ingericht naar behoefte van de cliënt.

Het digitale team

De Amstelring wijkteams worden versterkt door het digitale team. Het digitale team bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden die al bij Amstelring werken. Er is nauw contact met de wijkteams en ze bouwen een sterke band op met de cliënten. Hierdoor is er snel hulp op maat. 

Meer weten?

Meer weten over kosten en het aanvragen van digitale zorg? Klik dan hier.

Delen op social media: