Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:
Terug naar het nieuwsoverzicht

Senior Pride 2023 bij Amstelring

13 juli 2023
Senior Pride 2023: viering van diversiteit #YouAreIncluded
'De hoogste tijd voor Senior Pride!', aldus Hedy d'Ancona in het voorwoord van Senior Pride Nieuws 2023. Dit jaar is er extra aandacht voor diversiteit binnen de LHBTIQA+-community. Met #YouAreIncluded laten we zien dat iedereen ertoe doet en dat we samen strijden voor een veilige toekomst. Zichtbaar zijn is belangrijk. Daarbij helpen de vele activiteiten die worden georganiseerd om mensen samen te brengen.

Het is nog steeds nodig om te werken aan een inclusieve samenleving. Kunnen zijn wie je bent, gewaardeerd worden en je kunnen verplaatsen in iemand anders, dat is belangrijk. Juist de verschillen tussen mensen zijn een bron van kracht, vitaliteit en inspiratie.

'Velen die zich thuis voelen bij de vlag die hun diversiteit verbeeldt, ervaren dagelijks dat ze worden gediscrimineerd en/of niet gelijk worden behandeld; niet op straat, niet aan het loket. En via de sociale media beledigd en vernederd.' Aldus Hedy d’Ancona, sociologe, sociaal geografe, feministe en voormalig politica. Lees haar hele bijdrage op de voorpagina van Senior Pride Nieuws 2023.

Onderdeel van de Pride Amsterdam is de Senior Pride, een eerbetoon aan de generatie die meer dan 50 jaar geleden openlijk de strijd aanging voor gelijke rechten en acceptatie van de LHBTIQA+-community. Dit zijn de ‘roze ouderen’ van nu.

Ik zei: 'Ik ben ook zo’

Peter Schröder: 'Toen we in Londen uit de Vauxhall kwamen - bekend om zijn gay uitgaansleven - vroeg m’n moeder: ‘Moet je ons niet iets vertellen?’. Lees hier verder

Volop activiteiten tijdens de Pride

Alle actviteiten die voor, tijdens en na de Pride Amsterdam 2023 voor senioren worden georganiseerd, staan ook in het kleurrijke blad 'Senior Pride Amsterdam 2023'.  De Pre-Pride begint bij ons al op 12 juli 2023 en de allerlaatste Pride-activiteit is op 9 augustus. Er is veel te doen en te zien. Zoals bijvoorbeeld: Expositie 'Roze in Verzet', Kunstlezing Pride, Regenboog kerkdienst, In gesprek met Victoria False, Roze Danspaleis, Regenboog café BBQ, Koersbal competitie met LHBTI+Quiz, Regenboog Diner, Roze Koeken dag, ....etc

Dit zijn de woonzorgcentra waar u terecht kunt voor bijeenkomsten en activiteiten:

Amsterdam
De BogtDe KlinkerDe MakroonDe RietvinckDe VenserHet SchouwLeo PolakVreugdehof

Amstelveen
Groenelaan

Hoofddorp
Bornholm/Eijkenhove 

Uithoorn
Het Hoge Heem

'Een ziekte die vanzelf weer over gaat'

Laurent Hermans (67): "Mijn vader heeft tot zijn 93ste volgehouden dat homoseksualiteit een ziekte is, die vanzelf weer over gaat."
Lees hier verder

Delen op social media: