Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:
Terug naar het nieuwsoverzicht

Pop-up Museum in Vreugdehof

24 september 2018
Groep deelnemers van Pop-up Museum Identities in zorgcentrum Vreugdehof

Van 2 t/m 31 oktober 2018 heeft Amsterdam een bijzonder Pop-up Museum in Revalidatie- en Zorgcentrum Vreugdehof, met de naam ‘Identities’. Tien gastconservatoren in de leeftijd van 65+ brengen ruim 100 kunstwerken bij elkaar van bekende en minder bekende kunstenaars.

De voormalig zusterflat van Revalidatie- en Zorgcentrum Vreugdehof is omgebouwd tot tijdelijke kunstexpositie-ruimte, een Pop-up Museum. Tien gastconservatoren, allen in de leeftijd van 65+, stelden de expositie samen van ruim 100 kunstwerken. Eerst volgden zij daarvoor een korte opleiding bij kunstenaar Emile van der Kruk. Het thema van de expositie is ‘Identities’ en gaat in op vragen als ‘wie ben ik, wie is de ander en waarmee identificeer ik me?’.

Gastconservator Rudolph Boshuizen verwoordt het thema Identities: “Vroeger wist ik wie ik was; zeker weten. Als volwassene dacht ik het nog steeds te weten. Maar bij het klimmen der jaren wordt de onzekerheid over wie ik werkelijk ben, alleen maar groter. En nu? Nu weet ik het echt niet meer. Zeker weten!”.

Workshops en zelf kunst maken

Naast de expositie van kunstwerken worden er gedurende de hele maand diverse workshops en activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld een workshop van het Van Gogh Museum, het Kröller Müller Museum en een hiphop dansworkshop. Kunstenares Dorette Giling gaat als Artist in Residence in het verpleeghuis aan de slag. Samen met de bezoekers en bewoners maakt zij een beeld rondom het thema ‘Identities’ dat na afloop in het verpleeghuis achterblijft. Bekijk de agenda voor de activiteiten. 

Pop-up Museum: voor de vierde keer in Nederland

Het Pop-up Museum wordt in 2018 voor de vierde keer georganiseerd, elk jaar in samenwerking met senioren in de rol van gastconservatoren. Het doel hiervan is de verbinding tussen de kunstwereld en senioren te bevorderen. Veel 65-plussers zijn waardevolle kunstliefhebbers met jarenlange artistieke interesse, kennis en ervaring. Een nieuwe groep senioren is dit jaar weer getraind voor de rol van gastconservator. De gastconservatoren stellen de expositie samen, geven rondleidingen en vertellen over hun collectie en persoonlijke motivatie.

Toegang en openingstijden

Het Pop-up Museum Identities in Revalidatie- en Zorgcentrum Vreugdehof is vrij toegankelijk van 2 t/m 31 oktober 2018 op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Het adres is De Klencke 111, Amsterdam Buitenveldert. Toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op de speciale Pop-up Museum website.

Vreugdehof is een woonzorgcentrum met revalidatieafdeling in Amsterdam Buitenveldert. Chronisch zieken, revalidanten en ouderen met dementie vinden hier liefdevolle zorg en verpleging. 

Foto: Imageworkplace.

Bekijk ook:

Nieuws, tips en achtergrondverhalen. U leest het in de maandelijkse nieuwsbrief van Amstelring. Meld u aan.

 

Delen op social media: