Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

Overbruggingszorg geregeld

De zorg waar u voor kiest is niet altijd beschikbaar. Bijvoorbeeld omdat er geen plek is in het verpleeghuis van uw keuze. Of omdat u in afwachting bent van een indicatie voor een volledig pakket thuis (VPT). In deze gevallen wordt voor u overbruggingszorg geregeld.

Bel 088 – 97 20 200 voor hulp bij het regelen van overbruggingszorg.

Wat is overbruggingszorg?

Overbruggingszorg betekent tijdelijk andere zorg, omdat de zorg van uw voorkeur nog niet beschikbaar is.

Een overbrugging is bijvoorbeeld een tijdelijk verblijf in een ander verpleeghuis. Of als uw situatie het toelaat, tijdelijk thuiszorg, al of niet gecombineerd met dagbesteding. De zorgorganisatie waar u op de wachtlijst staat is uw dossierhouder en regelt voor u de overbruggingszorg.

Wie regelt mijn overbruggingszorg? 

Overbruggingszorg wordt voor u geregeld door de zorgorganisatie waar u op de wachtlijst staat. Bij Amstelring is uw Zorgexpert is dé persoon die voor u overbruggingszorg regelt.

Hoe krijg ik mijn overbruggingszorg? 

U overbruggingszorg krijgt u meestal thuis. Bijvoorbeeld in de vorm van thuiszorg, begeleiding of dagbesteding. Maar als uw gezondheidssituatie daar om vraagt, wordt u tijdelijk opgenomen in een ander verpleeghuis. Mogelijk zelfs van een andere zorgaanbieder, als de plaatsing dringend is.

Wie levert mijn overbruggingszorg? 

Uw Zorgexpert overlegt met u van wie en hoe u de overbruggingszorg krijgt. Dat kan ook van een andere zorgaanbieder zijn, als Amstelring tijdelijk geen capaciteit heeft om u zorg te leveren.

Hoe betaal ik mijn overbruggingszorg? 

U betaalt een eigen bijdrage voor de Wlz vanaf het moment dat u van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) een indicatie heeft gekregen.

 Hulp bij overbruggingszorg? 

Heeft u vragen of hulp nodig bij overbruggingszorg?

Bel onze Zorgexperts: 088 – 97 20 200

Of stuur een mail.