Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Modulair pakket thuis (MPT) aanvragen

Met een zorgprofiel voor langdurige zorg kunt u in een verpleeghuis gaan wonen. Maar woont u liever thuis en wilt u vrijheid om zelf te bepalen welke zorg u afneemt. Vraag dan een modulair pakket thuis (MPT) aan. Een MPT is ook handig als u met verschillende zorgaanbieders wilt werken.

Bel 088 – 97 20 200 voor persoonlijk advies over het MPT.

Wat krijgt u met een MPT?

  • Bij een MPT stelt u met uw zorgaanbieder een pakket samen van zorg die u wilt krijgen. U kiest dan welke zorgonderdelen u wel of niet wilt afnemen. Bijvoorbeeld omdat u bepaalde zorg niet nodig heeft of omdat u het zelf elders gaat inkopen.
  • U krijgt de zorg en begeleiding zoals u die in een verpleeghuis zou krijgen, maar dan bij u thuis. De door u gekozen zorginstelling levert de zorg, die bestaat uit een combinatie van onderdelen.
  • Heeft u algemeen medische zorg nodig? De betaling verloopt via uw zorgverzekeraar.
  • Houd er rekening mee dat uw maaltijden bij een MPT niet zijn geregeld. 

Wanneer een MPT?

Een MPT is ideaal als uw voorkeur uitgaat naar zorg van verschillende aanbieders, maar zonder de uitgebreide administratie van een persoonsgebonden budget (pgb). Wilt u toch ook een deel van de zorg zelf inkopen? Dan is het mogelijk om een MPT te combineren met een pgb.

Met uw MPT is wonen in de beschermde omgeving van een verpleeghuis ook een optie. Bijvoorbeeld in een aanleunwoning. U betaalt dan apart voor uw wonen en zorg.

Eigen bijdrage MPT

Bij een MPT betaalt u maandelijks een lage eigen bijdrage aan het Centraal Administratiekantoor (CAK). Hoeveel uw eigen bijdrage is, wordt vastgesteld door het CAK. U betaalt de eigen bijdrage rechtstreeks aan het CAK. Het CAK kan uw bijdrage ook inhouden op uw uitkering of pensioen.

Benieuwd wat uw eigen bijdrage wordt? Maak een proefberekening.

Contact

Heeft u vragen of hulp nodig bij het aanvragen een MPT? Bel met onze Zorgexpert: 088 – 97 20 200 of stuur een mail.