Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Terug naar het nieuwsoverzicht

Eigen corona testlocatie voor medewerkers Amstelring

22 november 2021
Afbeelding van Eigen corona testlocatie voor medewerkers Amstelring
Op 24 november 2021 neemt Amstelring een eigen corona testlocatie voor haar medewerkers in gebruik. Zo kunnen medewerkers dichtbij hun werk op drie momenten per dag getest worden. Deze eerste testlocatie is ingericht bij woonzorgcentrum Groenelaan in Amstelveen.

In de komende weken komen er nog 2 testlocaties, bij andere woonzorgcentra van Amstelring.

“Snel kunnen testen is noodzakelijk om nieuwe uitbraken in onze woonzorgcentra, verpleeghuizen maar ook bij mensen thuis te voorkomen. En om alle medewerkers gezond aan het werk te houden, want we hebben iedereen hard nodig in de zorg, ondersteuning en begeleiding”, aldus Trudy Roek, projectleider bij Amstelring. Op woensdag 24 november 2021 werd de eerste eigen testlocatie geopend.

Lange wachttijd onwerkbaar

Bij de GGD'en is het nu zo druk dat medewerkers met klachten, die zich willen laten testen, soms wel twee dagen moeten wachten. Met alle gevolgen van dien. Daarom biedt Amstelring zelf de mogelijkheid van een officiële PCR-test.

Er is testapparatuur aangeschaft en de uitslag is binnen 15 minuten bekend. Als deze negatief is dan kunnen medewerkers direct door naar hun werk. Als de test positief is, dan krijgen zij een brief mee met instructies. Dit betekent in ieder geval: naar huis en in quarantaine. De apparatuur, de ondersteuning en de training van de hoofdgebruikers heeft StreekLab verzorgd. En zij regelen ook de registratie van de uitslag bij de GGD.

Handen uit de mouwen

"Bij Amstelring is er een ‘handen uit de mouwen’ cultuur, licht Trudy Roek het initiatief toe. “Twee weken geleden kregen we signalen over de lange wachttijden en nu starten we al. In eerste instantie met twee testapparaten bij onze woonzorglocatie Groenelaan, die worden bemenst door eigen medewerkers. Zo kunnen we snel meerdere mensen testen.

Binnenkort gaan we ook PCR testen mogelijk maken bij nog twee andere locaties van Amstelring. We willen heel laagdrempelig en toegankelijk zijn, zodat onze medewerkers zich niet alleen snel kunnen laten testen, maar ook snel de uitslag hebben."

Delen op social media: