Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:
Terug naar het nieuwsoverzicht

Alternatieve Botenparade Amsterdam in grote vijver Vreugdehof

31 juli 2021
Afbeelding van Alternatieve Botenparade Amsterdam in grote vijver Vreugdehof
De botenparade in Amsterdam gaat toch door…! Maar dit jaar op een alternatieve manier, namelijk in de grote vijver van verpleeghuis Vreugdehof in Amsterdam Buitenveldert. Op maandag 2 augustus 2021 opent Rocco Piers, bestuurder Stadsdeel Amsterdam Zuid hier de Pride Week met een bijzondere Canal Pride.

In de grote vijver in de tuin van Vreugdehof gaan ‘roze’ boten te water. Het zijn zelfgemaakte Regenboog-boten, bedacht, in elkaar gezet en versierd door bewoners van Vreugdehof, medewerkers, activiteitenbegeleiders, vrijwilligers en andere geïnteresseerden.

De boten zijn gemaakt van allerlei materialen: aan elkaar geknoopte petflessen, afwasteiltjes, playmobil bootjes, drijvend verpakkingsmateriaal, eenhoorn zwembandjes, etc.

Programma Alternatieve Botenparade

Maandag 2 augustus 2021, om 15.00 uur:

  • Rocco Piers, bestuurder Stadsdeel Amsterdam Zuid, geeft het startsein van de alternatieve botenparade door het Regenboog-lint door te knippen
  • Rocco Piers opent de Regenboog Button Collectie in Vreugdehof die beschikbaar is gesteld door Ihlia (erfgoedorganisatie lhbti)
  • Aansluitend presenteert Claudette Ball de Vijver Parade en maakt de winnaar bekend. De maker van de meest creatieve regenboog- en waterproof boot is de winnaar. Prijs: een heerlijke luxe lunch voor het hele team.
Delen op social media: