Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.
Terug naar het nieuwsoverzicht

20 jaar: het Regenboog Huwelijk

1 april 2021
Taart ter ere van het feit dat 20 jaar geleden het eerste regenbooghuwelijk ter wereld in Amsterdam plaatsvond.
Het allereerste Regenboog Huwelijk ter wereld, vond 20 jaar geleden in Amsterdam plaats. Trouwen werd toen ook mogelijk voor mensen van gelijk geslacht.

Twintig jaar geleden werd het allereerste Regenboog Huwelijk ter wereld gesloten. En dat gebeurde in Amsterdam. Daarom trakteerde het stadsdeel Centrum Amsterdam vandaag in woonzorgcentrum De Rietvinck. Bewoners werden corona-proof verrast met een mooie regenboogtaart. 
Voor de homobeweging was het Regenboog Huwelijk een absolute mijlpaal in de strijd voor juridische gelijkheid. Het huwelijk werd toen ook opengesteld voor mensen van gelijk geslacht. Inmiddels is het Regenboog Huwelijk in veel meer landen mogelijk. 

Roze Loper: een veilig klimaat voor iedereen

Dat juist De Rietvinck op regenboogtaart werd getrakteerd, is geen toeval. Want twaalf jaar geleden was De Rietvinck het eerste woonzorgcentrum in Nederland dat de Roze Loper ontving.

Twintig jaar Regenboog Huwelijk in Nederland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Roze Loper is het kwaliteitscertificaat voor homovriendelijke ouderenzorg. Daardoor weten homo- en lesbische ouderen dat het woonzorgcentrum zich inzet voor een sfeer van vrijheid, veiligheid en verdraagzaamheid. Dat iedereen zichzelf kan zijn en dat er ‘roze’ activiteiten worden georganiseerd.

Ook voor medewerkers is het belangrijk om te weten dat hun werkplek een veilige plek is. In de loop der jaren ontving De Rietvinck delegaties en werkbezoeken uit België, Denemarken, Duitsland, Spanje en Amerika. In Duitsland is de Roze Loper nu ook ingevoerd.