Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Meer informatie over Eijkenhove

Bezoektijden

Familieleden, vrienden en kennissen zijn van harte welkom. Maar in verband met corona geldt er momenteel een afwijkende bezoekregeling. Neemt u voor de actuele bezoekersinformatie contact op met de receptie van Eijkenhove, telefoon: (023) 561 33 44.

Goed bereikbaar met openbaar vervoer

Eijkenhove is wel met het openbaar vervoer bereikbaar, maar de loopafstand van het verpleeghuis naar de bushalte is voor veel ouderen te groot. Plan uw OV naar Groepswonen Eijkenhove.

Als aanvulling op het openbaar vervoer heeft de gemeente Haarlemmermeer een MeerOVBUS. De MeerOVBUS rijdt 7 dagen per week tussen 06.00 en 00.00 uur. Er is een MeerOVBus-halte voor verpleeghuis Bornholm. Let op: het is nodig om vooraf te reserveren en op de afgesproken tijd bij de halte te staan. De MeerOVbus rijdt namelijk niet volgens een vaste dienstregeling. Vanaf een halte van de MeerOVbus kunt u een reis maken van maximaal 25 kilometer. De OV-chipkaart is niet geldig in de MeerOVbus.  

Parkeren in omgeving

Eijkenhove heeft een vrij toegankelijk parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren. Er zijn ook invalidenparkeerplaatsen. Plan uw route naar Eijkenhove

Activiteiten

Bewegingsspelen, samen de krant lezen,  wandelen, een optreden of bloemschikken. Wat vindt u leuk om te doen? In de gezamenlijke huiskamer vinden geregeld uiteenlopende activiteiten plaats. Samen koffie drinken is voor mensen met dementie soms al een activiteit op zich. Als het mooi weer is gaan we naar buiten of zitten we lekker in onze ruime binnentuin. Ook sluiten we aan bij leuke activiteiten in het naastgelegen verpleeghuis Bornholm.

Faciliteiten

In Eijkenhove kunt u (op afspraak) gebruik maken van de volgende voorzieningen:

  • Kapper
  • Wellnessbehandelingen
  • Pedicure
  • Trombosedienst

Bekijk ook de faciliteiten in Bornholm

Binnentuin

In het hart van Eijkenhove ligt een patio, een binnentuin met planten, tuinmeubilair en parasols. Zodra het weer het toelaat, gaan we er een frisse neus halen. Het is er heerlijk en beschermd vertoeven!

Betalen met servicepas

Voor uw en onze veiligheid is betalen met contant geld in ons huis niet mogelijk. Bezoekers kunnen pinnen en als bewoner betaalt u met de Amstelring Servicepas.

Dierenbezoek

Houdt u van dieren? Af en toe komen er boerderijbeesten op bezoek in Eijkenhove. Bijvoorbeeld kippen, eenden, schapen en hamsters. Ook komt er regelmatig een hond op bezoek. Als u dat leuk vindt kunt u de dieren aaien of op schoot nemen.

Vrijwilligers

Wilt u erop uit, en zoekt u begeleiding? De 35 vrijwilligers van Eijkenhove helpen u graag. Wandelt of zwemt u graag, of heeft u vissen als hobby? Als u iets wilt ondernemen zoeken we een vrijwilliger die u hierbij kan begeleiden. Ook helpen zij mee met uitjes of zorgen ze voor extra gezelligheid op de huiskamers.

Kerkdienst

U bent iedere zondag van harte welkom bij de kerkdienst in het nabijgelegen verpleeghuis Bornholm.

Cliëntenraad Bornholm & Eijkenhove

Woont u in Bornholm of Eijkenhove? Of maakt u gebruik van onze dienstverlening? Dan vinden wij uw mening belangrijk en horen we graag wat uw ideeën zijn. Bornholm en Eijkenhove hebben een cliëntenraad. Dat is een groep mensen die opkomt voor de gemeenschappelijke belangen van alle bewoners.

Elk huis van Amstelring heeft een eigen cliëntenraad. De Cliëntenraad Bornholm & Eijkenhove vertegenwoordigt bewoners van Bornholm & Eijkenhove. Zij volgt het beleid van het locatiemanagement en geeft gevraagd en ongevraagd advies. De kwaliteit van de leefomstandigheden is daarbij het uitgangspunt. Elke lokale cliëntenraad is vertegenwoordigd in de Centrale Cliëntenraad van Amstelring.

Zelf deelnemen aan de cliëntenraad

U kunt zelf deelnemen aan de cliëntenraad. Een cliëntenraad bestaat uit cliënten, familieleden, zaakwaarnemers, contactpersonen of personen die door een cliënt zijn gemachtigd.

Wilt u deelnemen? Neem dan contact op met de cliëntenraad: vraag ernaar bij de receptie of de locatiemanager
of stuur een mail naar: cliëntenraadbornholm@amstelring.nl.

Zo thuis mogelijk

Heeft u ideeën over een nog beter thuisgevoel in Bornholm of Eijkenhove? Aarzel niet om ons uw opmerkingen over de zorg en dienstverlening te laten weten. Mailt u ons op: cliëntenraadbornholm@amstelring.nl.

Leden Cliëntenraad Bornholm & Eijkenhove

De leden van de cliëntenraad Bornholm & Eijkenhove zetten zich zo goed mogelijk in voor de belangen van de cliënten. Leden van de cliëntenraad Bornholm & Eijkenhove zijn (per 2021):

  • Dhr. P. Ruygrok (voorzitter)
  • Mevr. Kamp
  • Mevr. Z. Raska

Lees meer over de cliëntenraden van Amstelring.