Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Meer informatie over Bornholm

Bezoektijden

Familieleden, vrienden en kennissen zijn van harte welkom. Neemt u voor de actuele bezoekersinformatie contact op met de receptie van Bornholm, telefoon: (023) 554 97 19.

Bereikbaarheid OV

Bornholm is wel met het openbaar vervoer bereikbaar, maar de loopafstand van het verpleeghuis naar de bushalte is voor veel ouderen te groot. Plan uw OV naar Bornholm.

Als aanvulling op het openbaar vervoer is er in de gemeente Haarlemmermeer een MeerOVbus. De MeerOVbus rijdt 7 dagen per week tussen 06.00 en 00.00 uur. Er is een MeerOVBus-halte voor verpleeghuis Bornholm. Let op: het is nodig om vooraf te reserveren en op de afgesproken tijd bij de halte te staan. De MeerOVbus rijdt namelijk niet volgens een vaste dienstregeling. Vanaf een halte van de MeerOVbus kunt u een reis maken van maximaal 25 kilometer. De OV-chipkaart is niet geldig in de MeerOVbus.  

Parkeren in omgeving

Bornholm heeft een vrij toegankelijk parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren. Er zijn ook invalidenparkeerplaatsen. Plan uw route naar Bornholm

Service en voorzieningen

Wilt u in Bornholm zo zelfstandig mogelijk zijn? Dat proberen we makkelijk voor u te maken. Voor veel zaken hoeft u de deur niet uit, maar kunt u terecht in Bornholm:

 • Restaurant
 • Tuinen en terras
 • Internetcafé
 • (Luister)boekenaanbod, soms tegen een kleine vergoeding
 • Kapsalon
 • Pedicure
 • Tandarts
 • Fysiofitness
 • Stilteruimte
 • Bar
 • Bar en winkel (Toko) in loungeruimte met WiFi
 • 2e hands Kledingwinkel
 • Kadoshop Ateljee
 • Leestafel

Betalen met Amstelring Servicepas of pinpas

Uw aankopen in het winkeltje of het restaurant, de betaling van de kapper, uw deelname aan de kaartclub of aan een gezellige muziekavond: u betaalt in de huizen van Amstelring met één handige servicepas of met uw pinpas. Amstelring kiest voor betalen zonder contant geld, vanwege veiligheid, gemak en kostenbesparing.

Volop activiteiten

Bornholm staat bekend om het grote en dagelijkse aanbod van activiteiten en clubs. 

Eropuit met de Bornholm-bus

Naar de Keukenhof, IJmuiden of vis eten bij de palingboer. Eens per 14 dagen vertrekt onze Bornholm-bus voor een gezellig dagje uit. In het weekend is een individuele busrit mogelijk naar bijvoorbeeld familie.

Zelf iets vieren

Wilt u gebruik maken van een ruimte, om bijvoorbeeld samen met familie uw verjaardag te vieren? Bornholm heeft daar enkele zalen voor: Trefpunt (30 personen), het Praethuys (20-25 personen) of de prachtige grote zaal (tot 100 personen). Gebruik van deze ruimten is voor bewoners kosteloos. Bij de receptie kunt u terecht voor meer informatie of het maken van een reservering.

Religie en stilteruimte

Zingeving en religie zijn binnen Bornholm belangrijk. Zondags is er een kerkdienst in de grote zaal en wekelijks een Bijbel Zanggroep. Ook zijn er religieuze gespreksgroepen. Trots zijn we op de bijzondere stilteruimte waar iedereen die wil zich kan terugtrekken. In de stilteruimte zijn christelijke, Joodse en Islamitische symbolen en voorwerpen aanwezig.

Cliëntenraad Bornholm & Eijkenhove

Woont u in Bornholm of Eijkenhove? Of maakt u gebruik van onze dienstverlening? Dan vinden wij uw mening belangrijk en horen we graag wat uw ideeën zijn. Bornholm en Eijkenhove hebben een cliëntenraad. Dat is een groep mensen die opkomt voor de gemeenschappelijke belangen van alle bewoners.

Elk huis van Amstelring heeft een eigen cliëntenraad. De Cliëntenraad Bornholm & Eijkenhove vertegenwoordigt bewoners van Bornholm & Eijkenhove. De raad volgt het beleid van het locatiemanagement en geeft gevraagd en ongevraagd advies. De kwaliteit van de leefomstandigheden is daarbij het uitgangspunt. Elke lokale cliëntenraad is vertegenwoordigd in de Centrale Cliëntenraad van Amstelring.

Zelf deelnemen aan de cliëntenraad

U kunt zelf deelnemen aan de cliëntenraad. Een cliëntenraad bestaat uit cliënten, familieleden, zaakwaarnemers, contactpersonen of personen die door een cliënt zijn gemachtigd.

Wilt u deelnemen? Neem dan contact op met de cliëntenraad: vraag ernaar bij de receptie of de locatiemanager
of stuur een mail naar: cliëntenraadbornholm@amstelring.nl.

Heeft u ideeën over een nog beter thuisgevoel in Bornholm of Eijkenhove? Aarzel niet om ons uw opmerkingen over de zorg en dienstverlening te laten weten. Mailt u ons op: cliëntenraadbornholm@amstelring.nl.

Lees meer over de cliëntenraden van Amstelring.