Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

OudRoze nieuwsbrief

Maandelijks verschijnt de nieuwsbrief OudRoze. Met hierin informatie over wonen, zorg en activiteiten. Een speciale uitgave van Amstelring voor 'roze' ouderen en belangstellenden.

  • Wilt u maandelijks per mail de Amstelring OudRoze Nieuwsbrief met een overzicht van 'roze' activiteiten ontvangen? Meld u dan aan via deze link.
  • Heeft u een vraag over de nieuwsbrief of onze activiteiten? Stuur uw vraag per mail naar: oudroze@amstelring.nl.

Nieuwsbrief OudRoze oktober 2022

Er worden weer veel events en activiteiten georganiseerd voor de roze ouderen van Amsterdam en omgeving. Van lezingen tot optredens en van feestjes tot ‘inlopen’. Zoals deze maand o.a.: dansdemonstratie, een lezing van 'Roze in Blauw' (het politienetwerk voor LHBTI-gemeenschap), het jubileumfeest van het roze stadsdorp (Oranjekerk Amsterdam) en conditietraining. Lees meer in de OudRoze nieuwsbrief van oktober 2022.

Nieuwsbrief OudRoze september 2022

Het was een geweldige week, de Amsterdam Pride! Het gevoel dat je er bij hoorde was fantastisch! Deze komende maand begint weer het nieuwe najaarsseizoen. De meeste mensen hebben vakantie gehad en zijn nu weer hun dagelijkse beslommeringen aan het doen. In de Rietvinck, Buurtsalon Jeltje, Het Schouw en in het Duyckercafé blijven wij roze bijeenkomsten organiseren. Lees meer in de OudRoze nieuwsbrief van september 2022.

Nieuwsbrief OudRoze augustus 2022

Behalve de viering van Pride Amsterdam (30 juli t/m 7 augustus) is er nog veel meer te doen in augustus. Zoals Hartjesdag, filmmiddag in de Roze Rietvinck, een optreden van Francis van Broekhuizen en een uitstapje naar Artis. En nieuw in stadsdeel Oud-West: De Roze Klinker. Een vervolg van de Roze Rietvinck die daarvoor in Buurtsalon Jeltje werd gehouden. Zo bieden we LHBTI-senioren ook in deze buurt de mogelijkheid om met gelijkgestemde buurtbewoners bijeen te komen. Lees meer in de OudRoze nieuwsbrief van augustus 2022.

Senior Pride Nieuwsbrief 2022

In deze speciale uitgave een interview met Barrie Stevens, danser, choreograaf, regisseur en acteur. Hij pleit ervoor om de focus te verbreden van 'mogen houden van wie we willen' naar het ‘mogen zijn hoe we ons voelen’. In de Senior Pride nieuwsbrief 2022 ook een uitgebreid interview met onze collega, geestelijk verzorger Anton Koolwijk, die zich inzet voor het welzijn van 'roze' senioren. En natuurlijk, een boordevolle 'roze' agenda, want rondom de Pride 2022 vinden overal activiteiten plaats voor bewoners, buurtbewoners, medewerkers, vrijwilligers en naasten. Op de laatste pagina vindt u het adressenoverzicht van de locaties van Amsta, Amstelring, Brentano, Cordaan en Sooz. 

Nieuwsbrief OudRoze juli 2022

In deze editie blikken we terug op de activiteiten die onze collega Wawan Kawulusan heeft georganiseerd, in De Rietvinck en De Klinker. En we kijken vooruit naar de Pride week, die eind van deze maand begint. Zo is er de voorstelling "Een Potje Zingen Met De Poten". Waar artiesten en kleinkunstenaars ontroerende, mooie, humoristische, kritische, schrijnende en vrolijke liedjes zingen over het seksueel anders zijn en de kleinburgerlijke normen. Lees meer in de OudRoze nieuwsbrief juli 2022.

Nieuwsbrief OudRoze juni 2022

De zomer komt eraan. Mensen hebben weer zin om leuke dingen te doen, buiten en binnen, lichamelijk en geestelijk. Bij De Roze Rietvinck, De Roze Klinker en Het Roze Schouw worden daarvoor inlopen georganiseerd. Diverse onderwerpen komen aan bod. LHBTI-ers van allerlei pluimage zijn uitgenodigd. Op deze inlopen praten ze over LHBTI-er zijn en hoe dit verweven kan zijn in werk, religie en/of cultuur. Maar er gebeurt nog veel meer. Zo wordt er geluisterd naar de geschiedenis van LHBTI-helden van vroeger en heden. Daarnaast is er een film en wordt er uiteten gegaan (De Roze Klinker). De gespreksgroep in Het Schouw komt nog tweemaal bij elkaar voordat zij met zomerreces gaan. En natuurlijk vaste prik, Café Rosé met het feestje van de maand voor bewoners en buurtbewoners van De Rietvinck en Het Schouw. Lees meer in de OudRoze nieuwsbrief juni 2022.

Nieuwsbrief OudRoze mei 2022

In de Rietvinck zijn buurtbewoners inmiddels weer welkom. Ook de activiteiten van de Roze Inloop kunnen weer plaatsvinden in de Rietvinck. Vanaf mei gaan we allerlei activiteiten onder de vlag van Roze Rietvinck organiseren, die betrekking hebben op LHBTI-gerelateerde onderwerpen en activiteiten met een roze randje. Daar zijn in het bijzonder de LHBTI-ouderen maar zeker ook andere geïnteresseerden welkom. Lees er meer over in de OudRoze nieuwsbrief mei 2022, met daarin ook het overzicht van alle activiteiten.

Nieuwsbrief OudRoze april 2022

In deze nieuwsbrief een terugblik op februari en maart bij de Roze Rietvinck. Maar ook een vooruitblik op wat in april gepland staat in Buurtsalon Jeltje, in Het (roze) Schouw, het Duycker café en al die andere leuke plekken in en rond Amsterdam. Er is weer genoeg te doen, bekijk het overzicht van alle activiteiten in de OudRoze nieuwsbrief april 2022.

Nieuwsbrief OudRoze maart 2022

Ondanks de verruiming van de openingstijden en het opheffen van veel corona-maatregelen moeten wij toch ook rekening houden met de regels die in de diverse woonzorgcentra nog steeds gelden. Dit is immers een groep van kwetsbare personen. In de OudRoze nieuwsbrief maart 2022 aandacht voor de activiteiten van De Rietvinck, Het Schouw en Het Roze Regenboogcafé, maar ook de Queer geschiedenismaand, films op Picl en bij Cinemien. 

Nieuwsbrief OudRoze februari 2022

Er is gelukkig weer meer mogelijk: de horeca is weer open, en ook het theater en de bioscoop. Helaas nog wel met beperkte capaciteit, maar... het begin is er! Ook bij Amstelring staan er weer leuke activiteiten op de planning. Een aantal alleen voor bewoners, maar ook voor buurtbewoners gaan de deuren weer (deels) open. In de nieuwsbrief staat aangegeven wat alleen voor bewoners is, maar ook voor de buitenwacht. Ook vindt u er een overzicht van activiteiten en adresgegevens van de locaties. Maar ook de e-mailadressen voor het aan- en afmelden voor activiteiten. Lees meer in de OudRoze nieuwsbrief februari 2022.

Nieuwsbrief OudRoze januari 2022

De meest recente coronamaatregelen laten het toe dat activiteiten deels weer kunnen worden opgestart. Uiteraard wel met inachtneming van een aantal regels die niet zijn veranderd. Zoals het dragen van een mondneuskapje bij binnenkomst, het desinfecteren van de handen en op 1,5 meter van elkaar zitten.

Wat is er komende periode te doen? De Roze Koffie Inloop, de Roze Levenskunst gespreksgroep en de Roze Rietvinck in Buurtsalon Jeltje is weer terug. Lees meer in de OudRoze nieuwsbrief januari 2022.

Archief nieuwsbrieven