Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

OudRoze Nieuwsbrief

Vanaf heden verschijnt maandelijks de Nieuwsbrief OudRoze met daarin informatie over wonen, zorg en activiteiten. Een speciale uitgave van Amstelring voor 'roze' ouderen en belangstellenden.

Wilt u maandelijks per mail de Amstelring OudRoze Nieuwsbrief met een overzicht van 'roze' activiteiten ontvangen? Meld u dan aan via deze link. Heeft u een vraag over de nieuwsbrief of onze activiteiten? Mail deze naar oudroze@amstelring.nl.

Nieuwsbrief OudRoze september 2020

In ons vijfde nummer van dit jaar besteden wij aandacht aan het programma ‘Kleurrijk in Amsterdam’ van de Roze Rietvinck, met iedere week een andere gastspreker/onderwerp. In september 2020 is dat Henri Seegers, advocaat maar vooral ook zanger en verteller. Maar u leest ook wat gebeurt er in de meldkamer van 112 en de initiatiefnemer van het Homomonument, Bob van Schijndel verteld over de Mr & Mrs Senior Pride verkiezing en meer. In Het Schouw vragen wij uw aandacht voor Roze Koffie-Thee Inloop, en de Roze Levenskunst gespreksgroep die weer opstart. Tot slot aandacht voor de 'Roze film' op pc of laptop.

Nieuwsbrief OudRoze juli/augustus 2020

Na een afwezigheid van enkele maanden kunnen wij weer wat van ons laten horen én we hebben goed nieuws! Heel langzaam starten onze activiteiten weer op, niet direct in onze huizen, maar op locaties die kleine groepen kunnen ontvangen zonder de bewoners te schaden. Deze bijeenkomsten zijn alleen voor buurtbewoners die zich hiervoor moeten aanmelden omdat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is. In de Nieuwsbrief leest u hier alles over. Wij wensen u veel leesplezier en hopen u binnenkort weer eens te zien en te spreken. 

Nieuwsbrief OudRoze april 2020

Ons 4e nummer is in lijn met wat er in Nederland, en de rest van de wereld, door het Corona-virus wordt afgedwongen. Geen activiteiten in onze huizen vanwege de thuisquarantaine, maar wel activiteiten vanuit de huiskamer. Bezoek musea vanuit je luie stoel, wandel door virtuele zalen, maak kunstwerken met spullen uit het keukenkastje. Als pleister op de wonde wijzen wij graag op de online colleges van “Oud gedaan, Jong geleerd”. Zij zijn regelmatige verzorgers van lezingen/colleges in onze huizen, maar kunnen nu helaas niet naar ons komen, maar wij wel naar hen. Wij wensen je veel leesplezier!

Nieuwsbrief OudRoze maart 2020

In ons derde nummer van dit jaar besteden wij aandacht aan de persoonlijke reis van Richard Wiersma, Ralph Wilk en Ernst Coppejans. Deze laatste zou graag zien dat u met hem mee gaat op een komend avontuur. Ook aandacht voor de andere roze activiteiten zoals de koffie-ochtenden, de boekenclub en film.

Nieuwsbrief OudRoze februari 2020

In februari 2020 wordt tijdens de Roze Salon aandacht besteed aan het werk van film– en videomaker Sebastiaan Kes. Hij zette zichzelf op de kaart met de documentaire “One Kingdom, One Love”, die sinds
2015 al in diverse landen in première is gegaan. Maar ook “Monument van Trots” uit 2017 is van zijn hand. In De Rietvink is deze op donderdag 20 februari 2020 te zien. Maar ook zijn andere projecten komen aan
bod. Hij vertelt onder andere over wat er allemaal bij komt kijken voor ook maar één beeldje geschoten kan worden. Maar ook zijn nieuwe project komt aan bod, een documentaire over Roze Ouderen.

Nieuwsbrief OudRoze januari 2020

Ten tweede willen wij onze lezers en bezoekers het beste toewensen voor het komende nieuwe jaar. Een jaar met nieuwe uitdagingen, maar ook leuke en mooie bijeenkomsten, in een van onze huizen of daarbuiten. Bekijk de nieuwsbrief voor alle details.

Nieuwsbrief OudRoze okt-nov-dec 2019

Als senior kunt u verschillende vormen van ondersteuning krijgen om uw leven zo aangenaam mogelijk te maken. Zo is er huishoudelijke hulp, thuiszorg, dagbesteding, tijdelijk verblijf en zorg in een woonzorgcentrum. Ook kunt u gebruik maken van een Huis van de Buurt en van roze inloopactiviteiten. Lees verder in onze nieuwsbrief.

OudRoze Nieuwsbrief jul-aug-sep 2019

Het is zomer, dus leven we weer toe naar de Pride Amsterdam! Zien we u ook bij één van de vele activiteiten? In deze gezamenlijke uitgave vindt u alle OudRoze zomeractiviteiten in de gemeente Amsterdam, Uithoorn en Amstelveen. 

OudRoze Nieuwsbrief apr-mei-jun 2019

Bekijk de Roze Nieuwsbrief met alle roze activiteiten voor ouderen in de regio Amsterdam en Amstelland de Meerlanden. 

OudRoze Nieuwsbrief jan-feb-mrt 2019

Bekijk de Roze Nieuwsbrief met alle roze activiteiten voor ouderen in de regio Amsterdam en Amstelland de Meerlanden.

OudRoze Nieuwsbrief okt-nov-dec 2018

Bekijk de roze buurtbijeenkomsten in en om Amsterdam, iedereen is welkom. En natuurlijk de filmagenda en de activiteitenagenda voor de komende maanden. 

OudRoze Nieuwsbrief jul-aug-sep 2018

Het is zomer dus leven we weer toe naar de Grey Pride! Zien we u ook bij een van de vele activiteiten in en rondom onze huizen? In deze gezamenlijke uitgave vindt u alle oud roze zomeractiviteiten in Amsterdam, Uithoorn en Amstelveen.  

OudRoze Nieuwsbrief april-mei-juni 2018

Woonzorgcentrum De Rietvinck is homovriendelijk en organiseert veel roze bijeenkomsten. Daarvoor ontving het onlangs - voor het achtste opeenvolgende jaar - opnieuw een Roze Loper.

OudRoze Nieuwsbrief jan-feb-mrt 2018

Eric de Rooij over het belang van een Roze Loper in verpleeghuizen, een speciaal 'roze filmdinner arrangement' en een filmkalender. Natuurlijk ook een volle activiteitenagenda voor de eerste maanden van 2018! 

OudRoze Nieuwsbrief okt-nov-dec 2017

Deze keer is het Huis van de Buurt in Roze Loper-huis De Klinker uitgelicht. Het plezier van een roze film, een filmagenda en zelfs een filmdiner arrangement in De Rietvinck. En natuurlijk een volle activiteitenagenda voor de komende maanden.

OudRoze Nieuwsbrief jul-aug-sep 2017

Een dubbeldik informatienummer over 10 jaar roze ouderenzorg met speciale aandacht voor de Senior Pride van 2017. Veel aandacht voor de achtergrond en de mogelijkheden voor Roze Ouderenzorg en een extra uitgebreid activiteitenoverzicht.

OudRoze Nieuwsbrief apr-mei-jun 2017

't Roze Hart' en de Evangelische Roze vieringen bestaan al 25 jaar. Het levensverhaal van Bob (75) die 50 jaar een dubbelleven leidde en nu geen toneel meer hoeft te spelen. Een mooie fototentoonstelling van Gon Buurman van (vooral) vrouwen en een nieuw seizoen van de roze dames.

OudRoze Nieuwsbrief jan-feb-mrt 2017

Het verhaal van Peter Poorter die ontmoetingsplekken voor roze ouderen opzette. Verzorgende Leo Kuster van De Rietvinck vertelt over de kracht van een verpleeghuis met een 'Roze Loper'. En een mooi overzicht van roze activiteiten in en rond Amsterdam.