Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

OudRoze Nieuwsbrief

Maandelijks verschijnt de Nieuwsbrief OudRoze. Met hierin informatie over wonen, zorg en activiteiten. Een speciale uitgave van Amstelring voor 'roze' ouderen en belangstellenden.

Wilt u maandelijks per mail de Amstelring OudRoze Nieuwsbrief met een overzicht van 'roze' activiteiten ontvangen? Meld u dan aan via deze link. Heeft u een vraag over de nieuwsbrief of onze activiteiten? Mail deze naar oudroze@amstelring.nl.

Nieuwsbrief OudRoze mei 2022

In de Rietvinck zijn buurtbewoners inmiddels weer welkom. Ook de activiteiten van de Roze Inloop kunnen weer plaatsvinden in de Rietvinck. Vanaf mei gaan we allerlei activiteiten onder de vlag van Roze Rietvinck organiseren, die betrekking hebben op LHBTI-gerelateerde onderwerpen en activiteiten met een roze randje. Daar zijn in het bijzonder de LHBTI-ouderen maar zeker ook andere geïnteresseerden welkom. Lees er meer over in de OudRoze nieuwsbrief van mei, met daarin ook het overzicht van alle activiteiten.

Nieuwsbrief OudRoze april 2022

In deze nieuwsbrief een terugblik op februari en maart bij de Roze Rietvinck. Maar ook een vooruitblik op wat in april gepland staat in Buurtsalon Jeltje, in Het (roze) Schouw, het Duycker café en al die andere leuke plekken in en rond Amsterdam. Er is weer genoeg te doen, bekijk het overzicht van alle activiteiten in de OudRoze nieuwsbrief van april.

Nieuwsbrief OudRoze maart 2022

Ondanks de verruiming van de openingstijden en het opheffen van veel corona-maatregelen moeten wij toch ook rekening houden met de regels die in de diverse woonzorgcentra nog steeds gelden. Dit is immers een groep van kwetsbare personen.
In de OudRoze nieuwsbrief van maart aandacht voor de activiteiten van de Roze Rietvinck, Het (roze) Schouw, Het Roze Regenboogcafé maar ook de Queer geschiedenismaand, films op Picl en bij Cinemien. 

Nieuwsbrief OudRoze februari 2022

Er is gelukkig weer meer mogelijk: de horeca is weer open, maar ook het theater en de bioscoop. Helaas nog wel met beperkte capaciteit, maar... het begin is er! Ook bij Amstelring staan er weer leuke activiteiten op de planning. Een aantal alleen voor bewoners, maar ook voor buurtbewoners gaan de deuren weer (deels) open. In de nieuwsbrief staat aangegeven wat alleen voor bewoners is, maar ook voor de buitenwacht. Ook vindt u er een overzicht van activiteiten en adresgegevens van de locaties. Maar ook de e-mailadressen voor het aan- en afmelden voor activiteiten. Lees meer in de nieuwsbrief van februari.

Nieuwsbrief OudRoze januari 2022

De meest recente coronamaatregelen laten het toe dat activiteiten deels weer kunnen worden opgestart. Uiteraard wel met inachtneming van een aantal regels die niet zijn veranderd. Zoals het dragen van een mondneuskapje bij binnenkomst, het desinfecteren van de handen en op 1,5 meter van elkaar zitten.

Wat is er komende periode te doen? De Roze Koffie Inloop, de Roze Levenskunst gespreksgroep en de Roze Rietvinck in Buurtsalon Jeltje is weer terug. Lees meer in de nieuwsbrief van januari.

Nieuwsbrief OudRoze december 2021

In verband met de huidige coronamaatregelen gaat een deel van de geplande activiteiten helaas niet door. Bekijk hier het laatste nieuws hierover
Bekijk alle activiteiten (en geldende regels) in de Oud Roze nieuwsbrief van december.

Nieuwsbrief OudRoze november 2021

De activiteiten van de Roze Rietvinck en Het Schouw gaan vooralsnog gewoon door omdat wij gebruik maken van ruimtes die goed geventileerd worden. Maar let op: het mondneuskapje moet bij binnenkomst opgezet worden. Er zijn deze maand diverse sprekers: Arnold Boekhoff vertelt over ‘Onbegrepen gedrag’ en COC-lid Joan de Roos deelt 50 jaar COC-ervaringen. Maar ook: Travestiecabaret 'Symphonica in Casa Rosso', het Regenboog Café en het Diversiteitscafé. Lees er alles over in de Oud Roze nieuwsbrief van november.

Nieuwsbrief OudRoze oktober 2021

Na anderhalf jaar breken er hopelijk betere tijden aan. Nu de anderhalve meter regel is opgeheven zijn er weer meer mogelijkheden. In de maand oktober gaan wij weer leuke dingen doen voor onze LHBTI 50-plussers en iedereen die ruimdenkend is. Zo is er onder ander de Roze Bingo, Jordaanverhalen en is het diversiteitscafé geopend. Download de Oud Roze nieuwsbrief van oktober.

Nieuwsbrief OudRoze september 2021

Deze maand pakken de Roze Rietvinck en Het (roze) Schouw weer flink uit. Wij hopen dat in de komende maanden ook weer op andere locaties de deuren richting buurtbewoners meer open gaan. De Roze Rietvinck heeft deze maand 5 sprekers, allen heel divers qua thema. Van Ian Velthuis die vertelt over het (geheime) leven van Frederik de Grote van Pruisen tot Serge-Henri Valcke die vertelt over zijn leven en de dingen die hem boeien. Bekijk de nieuwsbrief voor het complete programma en alle details.

Nieuwsbrief OudRoze augustus 2021

In deze editie kijken wij verder dan het eind van Pride, op 8 augustus. Zo gaan in Het Schouw de Koffie Inloop middagen gewoon door en komt De Roze Rietvinck vanaf 12 augustus weer wekelijks bij elkaar in Buurtsalon Jeltje. Maar ook: de Zócieteit, culturele avonden voor homomannen van 40+ met film, muziek of een lezing. En in Tivoli Vredenburg in Utrecht wordt de 7e Nationale Roze Ouderen dag gevierd. Download de nieuwsbrief voor het complete programma.

Senior Pride Nieuwsbrief 2021

De Pride 2021 vindt plaats van 31 juli tot 8 augustus 2021. Voor senioren staan er in en rond Amsterdam meerdere activiteiten op het programma. Check voordat u ergens naar toe gaat, hoe het zit met de corona-regels van dat moment. De contactgegevens staan erbij vermeld.
In 2021 is het thema 'Wees trots op ons' (Take Pride in us). En trots zijn we, bijvoorbeeld op Reijer Breed (70). Met het radioprogramma ‘Ook zo? Mooi zo!’ van de VPRO baande Reijer vanaf 1980 op onverschrokken wijze een pad voor meer openheid. Lees zijn indrukwekkende verhaal in de nieuwsbrief of meteen hier

Nieuwsbrief OudRoze juli 2021

Een greep uit het programma: in de nieuwe Huiskamer van Het Schouw zijn de roze levenskunst gespreksgroepen. De Roze Rietvinck heeft diverse sprekers: beeldend kunstenaar Marit Dik, drag king Eileen Velthuis en 2 mystery guests. En bij Het Hoge Heem in Uithoorn is er een dansdemonstratie en start het Zomerfeest.

Nieuwsbrief OudRoze juni 2021

Een vol programma deze maand! Van vrijdag 4 t/m zondag 12 juni is er een uitgebreid programma van ZaanPride. Bij Het Schouw en bij BuurtSalon Jeltje is er o.a. de gezellige Roze Koffie Inloop en de Roze Levenskunst gespreksgroep. Andere onderwerpen deze maand zijn de Roze Wolk en Queer Vaderdag.

Nieuwsbrief OudRoze mei 2021

De Roze Rietvinck heeft deze maand weer interessante gastsprekers. Zoals Marieke Goedkoop, welzijnswerkster op Rozeneiland. Maar ook een film over de bekende castrato Farinelli, oftewel Sex, Drugs & Rock 'n Roll in de 18de eeuw. Ook Simon Huges snijdt bij de Roze Levenskunst gespreksgroep weer duidelijke LHBTI-onderwerpen aan. 

Nieuwsbrief OudRoze april 2021

Er staan weer gezellige Roze Rietvinck ontmoetingen op de agenda voor april, in Buurtsalon Jeltje. Te gast is onder meer Karen Joachim, voormalig geestelijk verzorger bij defensie en gespreksleider bij de Roze DamesSalon. Ook Jaap van Riemsdijk, voorlichter van de Levenseinde Academie van de NVVE, de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig levenseinde komt langs.

Restaurant De Heemtuin van Het Schouw is geheel gerenoveerd en heropend. Hier starten de Roze Koffie Inloop en Roze Levenskunst activiteiten in april weer op.

Nieuwsbrief OudRoze maart 2021

Op 4, 11, 18 en 25 maart vindt er weer een gezellige Roze Rietvinck ontmoeting plaats in Buurtsalon Jeltje. En met de lente in zicht heeft Gerard Schuitema aangegeven dat hij een van de donderdagen gaat vertellen over zijn passie voor gierzwaluwen. Een ander motto of onderwerp zou kunnen zijn: ‘intimiteit’, wat immers ook goed past bij de komende lente en de bloemetjes en de bijtjes...

Nieuwsbrief OudRoze januari 2021

Het nieuwe normaal begint al bijna weer op het oude normaal te lijken. En we zijn blij dat de gemeente Amsterdam voor ‘kwetsbare ouderen’ een uitzondering wil maken voor bijeenkomsten. Alles natuurlijk wel met de RIVM eisen in het achterhoofd. Voor januari 2021 hebben wij weer een leuk, gevarieerd  programma voor u kunnen samenstellen. De Roze Rietvinck start op donderdagmiddag 7 januari 2021 met BB, niet Brigitte Bardot maar Bekende Buren. En in Het Schouw is De Roze Levenskunst gesprekgroep op zoek naar nieuwe gesprekspartners voor de maandagmiddag. Ondertussen schenkt de Roze Koffie Inloop rustig de kopjes in met koffie of thee op woensdagmiddag. 

Nieuwsbrief OudRoze september 2020

In ons vijfde nummer van dit jaar besteden wij aandacht aan het programma ‘Kleurrijk in Amsterdam’ van de Roze Rietvinck, met iedere week een andere gastspreker/onderwerp. In september 2020 is dat Henri Seegers, advocaat maar vooral ook zanger en verteller. Maar u leest ook wat gebeurt er in de meldkamer van 112 en de initiatiefnemer van het Homomonument, Bob van Schijndel verteld over de Mr & Mrs Senior Pride verkiezing en meer. In Het Schouw vragen wij uw aandacht voor Roze Koffie-Thee Inloop, en de Roze Levenskunst gespreksgroep die weer opstart. Tot slot aandacht voor de 'Roze film' op pc of laptop.

Nieuwsbrief OudRoze juli/augustus 2020

Na een afwezigheid van enkele maanden kunnen wij weer wat van ons laten horen én we hebben goed nieuws! Heel langzaam starten onze activiteiten weer op, niet direct in onze huizen, maar op locaties die kleine groepen kunnen ontvangen zonder de bewoners te schaden. Deze bijeenkomsten zijn alleen voor buurtbewoners die zich hiervoor moeten aanmelden omdat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is. In de Nieuwsbrief leest u hier alles over. Wij wensen u veel leesplezier en hopen u binnenkort weer eens te zien en te spreken. 

Nieuwsbrief OudRoze april 2020

Ons 4e nummer is in lijn met wat er in Nederland, en de rest van de wereld, door het Corona-virus wordt afgedwongen. Geen activiteiten in onze huizen vanwege de thuisquarantaine, maar wel activiteiten vanuit de huiskamer. Bezoek musea vanuit je luie stoel, wandel door virtuele zalen, maak kunstwerken met spullen uit het keukenkastje. Als pleister op de wonde wijzen wij graag op de online colleges van “Oud gedaan, Jong geleerd”. Zij zijn regelmatige verzorgers van lezingen/colleges in onze huizen, maar kunnen nu helaas niet naar ons komen, maar wij wel naar hen. Wij wensen je veel leesplezier!

Nieuwsbrief OudRoze maart 2020

In ons derde nummer van dit jaar besteden wij aandacht aan de persoonlijke reis van Richard Wiersma, Ralph Wilk en Ernst Coppejans. Deze laatste zou graag zien dat u met hem mee gaat op een komend avontuur. Ook aandacht voor de andere roze activiteiten zoals de koffie-ochtenden, de boekenclub en film.

Nieuwsbrief OudRoze februari 2020

In februari 2020 wordt tijdens de Roze Salon aandacht besteed aan het werk van film– en videomaker Sebastiaan Kes. Hij zette zichzelf op de kaart met de documentaire “One Kingdom, One Love”, die sinds
2015 al in diverse landen in première is gegaan. Maar ook “Monument van Trots” uit 2017 is van zijn hand. In De Rietvink is deze op donderdag 20 februari 2020 te zien. Maar ook zijn andere projecten komen aan
bod. Hij vertelt onder andere over wat er allemaal bij komt kijken voor ook maar één beeldje geschoten kan worden. Maar ook zijn nieuwe project komt aan bod, een documentaire over Roze Ouderen.

Nieuwsbrief OudRoze januari 2020

Ten tweede willen wij onze lezers en bezoekers het beste toewensen voor het komende nieuwe jaar. Een jaar met nieuwe uitdagingen, maar ook leuke en mooie bijeenkomsten, in een van onze huizen of daarbuiten. Bekijk de nieuwsbrief voor alle details.

Nieuwsbrief OudRoze okt-nov-dec 2019

Als senior kunt u verschillende vormen van ondersteuning krijgen om uw leven zo aangenaam mogelijk te maken. Zo is er huishoudelijke hulp, thuiszorg, dagbesteding, tijdelijk verblijf en zorg in een woonzorgcentrum. Ook kunt u gebruik maken van een Huis van de Buurt en van roze inloopactiviteiten. Lees verder in onze nieuwsbrief.

OudRoze Nieuwsbrief jul-aug-sep 2019

Het is zomer, dus leven we weer toe naar de Pride Amsterdam! Zien we u ook bij één van de vele activiteiten? In deze gezamenlijke uitgave vindt u alle OudRoze zomeractiviteiten in de gemeente Amsterdam, Uithoorn en Amstelveen. 

OudRoze Nieuwsbrief apr-mei-jun 2019

Bekijk de Roze Nieuwsbrief met alle roze activiteiten voor ouderen in de regio Amsterdam en Amstelland de Meerlanden. 

OudRoze Nieuwsbrief jan-feb-mrt 2019

Bekijk de Roze Nieuwsbrief met alle roze activiteiten voor ouderen in de regio Amsterdam en Amstelland de Meerlanden.

OudRoze Nieuwsbrief okt-nov-dec 2018

Bekijk de roze buurtbijeenkomsten in en om Amsterdam, iedereen is welkom. En natuurlijk de filmagenda en de activiteitenagenda voor de komende maanden. 

OudRoze Nieuwsbrief jul-aug-sep 2018

Het is zomer dus leven we weer toe naar de Grey Pride! Zien we u ook bij een van de vele activiteiten in en rondom onze huizen? In deze gezamenlijke uitgave vindt u alle oud roze zomeractiviteiten in Amsterdam, Uithoorn en Amstelveen.  

OudRoze Nieuwsbrief april-mei-juni 2018

Woonzorgcentrum De Rietvinck is homovriendelijk en organiseert veel roze bijeenkomsten. Daarvoor ontving het onlangs - voor het achtste opeenvolgende jaar - opnieuw een Roze Loper.

OudRoze Nieuwsbrief jan-feb-mrt 2018

Eric de Rooij over het belang van een Roze Loper in verpleeghuizen, een speciaal 'roze filmdinner arrangement' en een filmkalender. Natuurlijk ook een volle activiteitenagenda voor de eerste maanden van 2018! 

OudRoze Nieuwsbrief okt-nov-dec 2017

Deze keer is het Huis van de Buurt in Roze Loper-huis De Klinker uitgelicht. Het plezier van een roze film, een filmagenda en zelfs een filmdiner arrangement in De Rietvinck. En natuurlijk een volle activiteitenagenda voor de komende maanden.

OudRoze Nieuwsbrief jul-aug-sep 2017

Een dubbeldik informatienummer over 10 jaar roze ouderenzorg met speciale aandacht voor de Senior Pride van 2017. Veel aandacht voor de achtergrond en de mogelijkheden voor Roze Ouderenzorg en een extra uitgebreid activiteitenoverzicht.

OudRoze Nieuwsbrief apr-mei-jun 2017

't Roze Hart' en de Evangelische Roze vieringen bestaan al 25 jaar. Het levensverhaal van Bob (75) die 50 jaar een dubbelleven leidde en nu geen toneel meer hoeft te spelen. Een mooie fototentoonstelling van Gon Buurman van (vooral) vrouwen en een nieuw seizoen van de roze dames.

OudRoze Nieuwsbrief jan-feb-mrt 2017

Het verhaal van Peter Poorter die ontmoetingsplekken voor roze ouderen opzette. Verzorgende Leo Kuster van De Rietvinck vertelt over de kracht van een verpleeghuis met een 'Roze Loper'. En een mooi overzicht van roze activiteiten in en rond Amsterdam.