Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Krijg ik de reiskosten die ik maak om naar mijn moeder te gaan vergoed?

Kosten voor mantelzorg zijn meestal niet aftrekbaar voor de belasting. Reiskostenvergoeding is in sommige gevallen mogelijk via de zorgverzekering.

Reiskosten aftrekken van de belasting

Als u kosten maakt voor mantelzorg zijn deze meestal niet aftrekbaar voor de belasting. Alleen als u samenwoont met degene waar u voor zorgt en diegene is langdurig opgenomen in een zorginstelling dan kunt u dat onder bepaalde voorwaarden aftrekken van belasting. De kosten vallen dan onder speciale zorgkosten. Meer informatie kunt u vinden op de site van de Belastingsdienst.

Reiskostenvergoeding mantelzorger vanuit de gemeente

Sommige gemeenten vergoeden de reiskosten van mantelzorgers die een bijstandsuitkering hebben. Dit geldt helaas niet voor de gemeenten Amsterdam en de gemeenten in Amstelland en Meerlanden.

Reiskostenvergoeding mantelzorgers vanuit de zorgverzekering

In sommige gevallen is het mogelijk om de reiskostenvergoeding te krijgen van uw zorgverzekering. Degene waar u voor zorgt moet dan bij u in huis wonen. Of u een reiskostenvergoeding kunt krijgen is afhankelijk van uw zorgverzekering en uw zorgpakket. Ook wordt de vervangende zorg voor mantelzorgers door sommige verzekeraars vergoed. Hetzelfde geldt voor de diensten van mantelzorgmakelaars, soms worden deze vergoed. 

Ondersteuning voor mantelzorgers

Bent u mantelzorger en kunt u ondersteuning gebruiken? Mantelzorg & Meer biedt mantelzorgers informatie en advies, praktische en emotionele steun, gespreksgroepen en cursussen, inzet van vrijwilligers en behartigt uw belangen. Bijna alle diensten zijn gratis. Uw vraag is het uitgangspunt. Meer informatie over mantelzorgondersteuning van Mantelzorg & Meer. Als u meer dan 8 uur per week mantelzorger bent kunt u in Amsterdam ook extra ondersteuning aanvragen via Diensten Thuis. U kunt dan voor €10 per uur professionele ondersteuning inhuren, bijvoorbeeld voor het huishouden.

Bezoektijden verpleeghuizen Amstelring

In Amstelring verpleeghuizen en groepswoningen gelden geen bezoektijden. Familie en dierbaren zijn altijd welkom. Kijk voor meer informatie over bezoek op de pagina van uw Amstelringhuis.

Heeft u een vraag over het zorgaanbod van Amstelring?

Bel een van onze zorgbemiddelaars op nummer 088 - 97 20 200 (lokaal tarief) of neem contact op per mail.