Kleinschalig wonen Westerstraat bij dementie

Afbeelding van Kleinschalig wonen Westerstraat bij dementie
  • Middenin de Jordaan
  • Gezellig en huiselijk
  • Persoonlijke aandacht
Bij dementie is een veilige omgeving belangrijk. In de sfeervolle groepswoningen van Westerstraat vindt u oprechte aandacht. Een kleine oase van rust in het hart van het gezellige leven van de Jordaan. Een huiselijke sfeer met uitstekende zorg en begeleiding, het kleine en vaste team van Groepswonen Westerstraat staat voor u klaar.

Contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

Kleinschalig wonen in de Amsterdamse Jordaan

Middenin de gezellige Jordaan vindt u de 2 sfeervolle groepswoningen van Westerstraat. De woningen liggen op 2 etages van een gewoon appartementencomplex. Terrasjes, cafés en winkeltjes zijn op loopafstand. En wie even rust wil, kan naar de ruime binnentuin.

Sfeervol wonen

Per groep zijn er 6 bewoners. Iedere bewoner heeft een kamer om naar eigen smaak in te richten. De 2 ruime badkamers met toilet zijn gedeeld. Per groepswoning is een mooi ingerichte gezamenlijke huiskamer met leestafel, zithoek en open keuken. We koken en eten samen, doen de was en lezen samen de krant.

‘Ik vind het gezellig hier. De mensen zijn aardig. En ik ga bijna iedere dag wandelen met mijn dochter. Of koffiedrinken in een café met een vrijwilligster.’
Mevrouw Tiny

Adres
Westerstraat 226
1015 MS Amsterdam
Routebeschrijving

U leren kennen

Ieder heeft zijn wensen en gewoonten. Graag maken we voordat u bij ons komt wonen, samen met uw familie, een levensloopbeschrijving. Hoe zag uw leven eruit? Welke bijzondere dingen zijn er gebeurd? U geeft ons zo handvatten om zo prettig mogelijk met u om te gaan.

Samen koken en eten

Er gaat niets boven een vers bereide maaltijd. We koken dan ook iedere dag zelf. Wie dat leuk vindt, helpt mee met aardappels schillen, roeren in de pan of de tafel dekken. Ook familie is van harte uitgenodigd om te helpen, heel graag zelfs!

Een veilig gevoel

Het is fijn om iemand dichtbij te hebben die kan helpen als dat nodig is. In een groepswoning in de Westerstraat is er 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Als u dat prettig vindt, kunnen we een akoestisch alarm in uw kamer plaatsen. Als u ‘s nachts uit bed gaat, komt er even iemand bij u kijken.

Familie doet en helpt mee

Heeft u hulp van familie en vrienden? Ook bij kleinschalig groepswonen in Westerstraat is hun hulp en inzet welkom. Natuurlijk voor de gezelligheid, maar ook om mee te helpen met klusjes als opruimen, de afwas, zorgen voor versnaperingen, een activiteit of uitje. Familie is echt betrokken bij het leven in Westerstraat.

Over de toekomst van kleinschalig wonen in de Westerstraat

In 2017 vonden bijeenkomsten plaats over de toekomst van kleinschalig groepswonen in Westerstraat. Van deze bijeenkomsten zijn nieuwsbrieven gemaakt.

Beschikbaarheid

Voor groepswonen in de Westerstraat kan een wachttijd zijn. Bekijk het overzicht met de wachttijden.

Wilt u snel meer informatie over kleinschalig groepswonen in de Westerstraat? Bel dan een Zorgexpert: 088 - 97 20 200.

Indicatie en kosten

Wonen in Westerstraat kan met een zorgprofiel 5 met BOPZ. Bij het aanvragen van een indicatie zijn we u graag van dienst.

Heeft u een ander zorgprofiel? Check welke locatie het beste bij uw zorgprofiel past: zorgprofiel per locatie.

Voor wonen in een verpleeghuis of groepswoning berekent en int het Centraal Administratiekantoor (CAK) uw eigen bijdrage. Lees meer over kosten verpleeghuis.

Rondleiding en kosten

Wilt u een rondleiding voor kleinschalig wonen Westerstraat? Of meer weten over wat er mogelijk is?

Onze Zorgexperts helpen u graag, ook bij het regelen van een zorgindicatie. Bel: 088 - 97 20 200. Of stuur een mail.

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!