Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.
Terug naar het nieuwsoverzicht

De Rietvinck: een huis vol leven

1 november 2018
Verzorgingshuis De Rietvinck in de Jordaan Amsterdam Haarlemmerplein: een huis vol leven
Een parel in De Jordaan, dat is verpleeghuis De Rietvinck. Niet alleen de ligging is bijzonder, de liefdevolle en persoonlijke aandacht is er voelbaar. Vlakbij het Haarlemmerplein en met uitzicht op de Brouwersgracht heeft het huis aantrekkingskracht op velen: ouderen, medewerkers en vrijwilligers. En, een extra verrassing is de prachtige binnentuin…In dit korte filmpje leggen bewoners en familieleden uit wat zij zo bijzonder vinden van De Rietvinck.

‘Je bent nooit alleen hier. Om je heen heb je bijzonder leuke mensen allemaal.'
Dhr. Durinck, bewoner

Een huis voor de buurt

In De Rietvinck voelen mensen zich welkom. Veel buurtbewoners komen er graag om deel te nemen aan activiteiten of iets te drinken of eten in het sfeervolle restaurant. Bij mooi weer is de ruime binnentuin met vijver een aangename verrassing in het centrum van Amsterdam...

Middenin de Jordaan

Winkels zijn op loopafstand van De Rietvinck, bijvoorbeeld om de hoek in de levendige Haarlemmerdijk. Op de woensdag gaan bewoners graag even naar de gezellige Boerenmarkt op het Haarlemmerplein. Voor een wandeling is het mooie Westerpark op steenworp afstand.

‘Haar huiskamer zit aan de Brouwersgracht. Ze heeft een mooi uitzicht. Wat wil je nog meer?’
Ingrid, dochter bewoner

Eerste ‘roze huis’ van Nederland

De Rietvinck ontving als eerste in Nederland de Roze Loper: het keurmerk voor verpleeghuizen die aandacht hebben voor seksuele diversiteit, bij cliënten en medewerkers. De Rietvinck is inmiddels uitgegroeid tot een ontmoetingscentrum met veel ‘roze' gezelligheid waar bewoners en buurtbewoners elkaar ontmoeten. Elke eerste donderdag vindt het landelijk bekende Café Rosé plaats; een middag voor amusement en informatieve activiteiten.

Meer lezen

 

Amsterdam-West
Delen op social media: