Afasie

Afbeelding van Afasie
De taalstoornis afasie heeft veel gevolgen voor uw leven en uw omgeving. U heeft misschien vragen of loopt tegen problemen aan. Die hoeft u niet alleen op te lossen. Bij Amstelring kunt u terecht voor advies, professionele zorg en behandeling.

Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

Wat is afasie

Afasie is een taalstoornis door een hersenbeschadiging, bijvoorbeeld door een beroerte of hersentumor. Afasie is bij iedereen anders. Sommige hebben moeite met het vinden van de juiste woorden of met het bouwen van zinnen. Anderen praten veel, maar wat zij zeggen is voor de gesprekspartner niet of moeilijk te begrijpen.

Professionele zorg en behandeling bij Amstelring

Heeft u behoefte aan zorg of behandeling bij afasie? U kunt bij Amstelring terecht voor:

Advies en behandeling als u thuis woont

Woont u thuis en heeft u behoefte aan advies, zorg of behandeling? U kunt rekenen op onze experts: specialisten ouderengeneeskunde, logopedisten, muziektherapeuten en psychologen. Zij helpen u graag bij bijvoorbeeld spraakoefeningen, therapie en ondersteuning aan u en uw naasten.

Afspraak bij u in de buurt

Voor een afspraak met één van onze experts neemt u contact op met een locatie bij u in de buurt. Heeft u een vraag? Neem contact op met de BehandelGroep via (020) 541 61 79 of stuur een mail.

U kunt bij Amstelring ook terecht voor:

Wonen in een verpleeghuis

Gaat thuis wonen niet meer? De verpleeghuizen van Amstelring zijn dan een uitstekende keuze. In alle verpleeghuizen van Amstelring is kennis beschikbaar over behandeling van afasie. Er is hiervoor nauw contact met de afasie experts van Amstelring.

Bekijk alle verpleeghuizen van Amstelring. 

Meer weten over behandeling bij afasie?

Een goede behandeling bij afasie kan een positief effect hebben op uw klachten. Zingen vergemakkelijkt bijvoorbeeld het vormen van klanken, het oproepen van woorden en het maken van zinnen. De behandelaren van Amstelring kunnen u hierbij helpen.

Neem voor een afspraak direct contact op met de locatie bij u in de buurt. Of stel uw vraag aan de BehandelGroep via (020) 541 61 79, of stuur een mail.

 

Logopedie bij afasie

De logopedist biedt therapie en ondersteuning aan mensen met afasie en hun naasten. Dit kan zowel in de revalidatiefase als in de chronische fase, in een Amstelring huis of als u thuis woont. Al onze logopedisten hebben ervaring met behandeling van afasie. Een een aantal is geregistreerd als afasietherapeut.

Muziektherapie bij afasie

Tijdens muziektherapie doen we zangoefeningen die het spreken of het maken van klanken uitlokken. We maken gebruik van de Speech Music Therapy for Aphasia-methode (SMTA): zingen gaat over op ritmisch spreken en vervolgens op de gewone spreektaal. U bent van harte welkom bij het afasiekoor. Naast plezier en lotgenotencontact ervaart u dat zang en muziek helpen bij het uiten van emoties.

 

Psycholoog bij afasie

De psycholoog helpt u met de verwerking en acceptatie van afasie. Ook doet de psycholoog neuropsychologisch onderzoek om eventuele andere cognitieve schade in kaart te brengen of uit te sluiten.

Specialist Ouderengeneeskunde bij afasie

De Specialist Ouderengeneeskunde:

  • heeft specifieke kennis over ouderen
  • behandelt mensen met bijvoorbeeld dementie, diabetes, de ziekte van Parkinson en COPD
  • werkt samen met de huisarts en andere zorgverleners
  • adviseert over zorg en medicatie

Meer over de specialist ouderengeneeskunde