Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Vrienden van Amstelring: onze projecten

Vrienden van Amstelring: onze projecten
Stichting Vrienden van Amstelring ondersteunt initiatieven om het leven van onze bewoners gemakkelijker of leuker te maken. Lees hieronder over enkele projecten die door de stichting (financieel) zijn ondersteund.

Kamermuziekconcerten van Muziek in Huis

In samenwerking met 'Muziek in huis' organiseren we jaarlijks zo'n 40 kamermuziekconcerten, waar in totaal 2.000 ouderen van kunnen genieten. Dankzij deze concerten kunnen vele ouderen en zieken genieten van prachtige muziekuitvoeringen. En dat betekent enorm veel voor ze! Want als je er zelf niet zomaar op uit kunt, dan is het fantastisch dat muziek naar je toe komt.

Bij de concerten gaat het niet om wat mensen niet meer kunnen, maar om wat ze nog wél kunnen: genieten van klassieke muziek, genieten van mooie momenten! Met muziek wordt het gezonde deel van de luisteraars aangesproken. Mensen zijn nooit te oud of te ziek om geroerd te worden door muziek.

Meer weten over de Vrienden van Amstelring?

Amstelring Kerstconcert

Ieder jaar kunnen 1.000 ouderen en mantelzorgers genieten van de kerstsfeer in een bijzondere omgeving. Stichting Vrienden van Amstelring steunt het Amstelring Kerstconcert, in het Concertgebouw in Amsterdam. Bewoners van de diverse Amstelring-huizen worden per touringcar en busjes opgehaald en naar Het Concertgebouw gebracht, voor een speciaal kerstconcert.

De 250 leden van Het Grootkoor Holland brengen daarbij kerstliederen ten gehore. Dirigent Nan van Groeningen nodigt elk jaar een bijzondere gast uit die een muzikaal gastoptreden verzorgt.

Meer informatie