Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Volledig pakket thuis (VPT) aanvragen

Met een zorgprofiel voor langdurige zorg is wonen in een verpleeghuis of kleinschalige groepswoning voor u geregeld. Blijft u liever in uw eigen huis wonen en laat uw situatie dat toe? Dan is een volledig pakket thuis (VPT) misschien iets voor u. We leggen uit wat VPT inhoudt.

Bel 088 – 97 20 200 voor persoonlijk advies over het volledig pakket thuis.

Wat krijgt u bij een VPT?

  • Bij een VPT krijgt u thuis de zorg die u ook in een verpleeghuis zou krijgen. Deze zorg wordt geleverd door uw zorgaanbieder en valt onder de Wet langdurige zorg.
  • Uw algemene medische zorg zoals een bezoek aan een huisarts wordt vergoed door uw zorgverzekering.
  • Een VPT is ideaal als u in een aanleunwoning woont, vlak naast een verpleeghuis. U betaalt net als thuis apart voor uw wonen en zorg.

Eigen bijdrage VPT

Bij een VPT betaalt u maandelijks een eigen bijdrage aan het Centraal Administratiekantoor (CAK). Hoeveel uw eigen bijdrage is, wordt vastgesteld door het CAK. U betaalt de eigen bijdrage rechtstreeks aan het CAK. Het CAK kan uw bijdrage ook inhouden op uw uitkering of pensioen.

Benieuwd wat uw eigen bijdrage wordt? Het CAK bepaalt de hoogte van uw eigen bijdrage aan de hand van uw zorgprofiel, leeftijd, gezinsinkomen en gezinssamenstelling. Maak een proefberekening.

Contact

Heeft u vragen over VPT of hulp nodig bij het aanvragen ervan? Bel met onze Zorgexpert: 088 – 97 20 200 of stuur een mail.