Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.
Terug naar het nieuwsoverzicht

Tijdelijke herinvoering mondmaskers

13 juli 2021
Afbeelding van Tijdelijke herinvoering mondmaskers
De coronacijfers in Nederland gaan helaas niet de goede kant op. Dat is natuurlijk een tegenslag. Hoewel de vaccinatiegraad hoog is, zien we dat de Delta-variant ook onder gevaccineerden toch besmettingen geeft.

Om deze reden hebben we besloten om mondmaskers grotendeels toch weer in te voeren voor bezoek en personeel van Amstelring

Mondmaskers in alle openbare ruimtes

We vragen het bezoek om vanaf 10 juli weer mondmaskers te dragen in alle openbare ruimtes, tenzij zij zitten op 1,5 meter en inachtneming van de hygiënemaatregelen. Het bezoek mag nog steeds het mondmasker afzetten als ze op de kamer van hun naaste zijn. 

Ook het zorgpersoneel vragen wij om de mondmaskers weer te dragen. 

Waarom voeren we de mondmaskers nu weer in?

Het aantal besmettingen stijgt razendsnel. Landelijk worden er versoepelingen teruggedraaid.

In de regio Amsterdam en omstreken zien we dat het aantal besmettingen met de Delta-variant enorm is. De vaccinaties beschermen nog steeds goed tegen ernstig ziek worden. Toch zien we bij de Delta-variant meer besmettingen, ook onder gevaccineerden. Daarom hebben wij, samen met de GGD van Amsterdam, deze maatregel moeten nemen. 

Ook willen wij het bezoek, ook als zij gevaccineerd zijn, vragen om even niet op bezoek te komen als zij risico hebben gelopen op een coronabesmetting, bijvoorbeeld door een reis naar het buitenland of als zij een positief geteste huisgenoot hebben. 

Een tijdelijke stap terug

We zijn uiteraard teleurgesteld dat we nu deze stap terug moeten zetten. Toch blijven we optimistisch en hopen we met deze aanpassingen de komende periode goed door te komen. 

Bedankt voor het begrip. 

 

Delen op social media: