Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Seniorenwoning L.A. Rieshuis

Genieten van een roze oude dag in het centrum van Amsterdam? Dan zijn de seniorenwoningen in het L.A. Rieshuis wat voor u. Verbonden met ouderencentrum De Rietvinck is er altijd wat te doen aan gezellige activiteiten, hobby’s of beweging.

Roze aanleunwoning Amsterdam

Het L.A. Rieshuis is het eerste aanleuncomplex voor homoseksuele en lesbische ouderen. De 7 appartementen van elk 62 vierkante meter liggen in de Vinkenstraat, vlakbij het Haarlemmerplein. De mooie binnentuin is een oase van rust en wordt gedeeld met ouderencentrum De Rietvinck. De Rietvinck is een gezellig en gastvrij verpleeghuis, waar ieder mens gerespecteerd en gewaardeerd wordt. De Rietvinck heeft een eigen brasserie ‘Grand-Mère’, de ontmoetingsplaats voor senioren uit de buurt.

Voorzieningen en zorg

Het naastgelegen verzorgingshuis De Rietvinck biedt veel voorzieningen. In het gezellige restaurant kan iedereen ’s middags en ’s avonds aanschuiven of tussendoor genieten van een kopje koffie. Ook is er een internetcafé, kapper en pedicure. Voor de (buurt)bewoners worden wekelijks diverse activiteiten georganiseerd. En voor roze ouderen is er wekelijks een ontmoetingsgroep. Voor sommige diensten betaalt u een kleine bijdrage.

Heeft u in het L.A. Rieshuis zorg nodig? Dan biedt Amstelring u thuiszorg (ook wel wijkzorg of wijkverpleging genoemd). Wilt u ondersteuning of dagstructuur? Dan bent u welkom bij de dagbesteding van Amstelring.

Omgeving L.A. Rieshuis

Het Haarlemmerplein ligt om de hoek. Sinds de herinrichting een van de mooiste pleinen van Amsterdam. Er is een drempelvrije voetgangerszone, geschikt voor hulpmiddelen zoals een rollator of looprek. In de aangrenzende Haarlemmerstraat zijn vindt u winkels, cafés en een bioscoop. Het op 5 minuten lopen gelegen Westerpark biedt alles voor een fijne wandeling in het groen. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de auto is uitstekend.

Informatie en aanmelden 

Het L.A. Rieshuis wordt beheerd door een aparte stichting. Wilt u meer informatie? Bel mevrouw Van Og, telefoon: 06 - 21 85 20 04.
Of kijk op de website van het L.A. Rieshuis voor meer informatie.

Heeft u vragen over het 'roze' ontmoetingscentrum in De Rietvinck? Mail: oudroze@amstelring.nl of bel: (020) 756 37 07

Adres

Vinkenstraat 171
1013 JR Amsterdam
Bereken route