Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Seniorenwoning De Koperen Knoop

Zoekt u een seniorenwoning in de levendige Staatsliedenbuurt van Amsterdam? Waar u wilt genieten van een gezellige oude dag. Dan biedt De Koperen Knoop wat u zoekt.

Ligging en faciliteiten

De in 1978 gebouwde seniorenwoningen De Koperen Knoop liggen in het hart van de Staatsliedenbuurt. In totaal zijn er 114 goed geïsoleerde tweekamerwoningen met balkon. Verder is er een lift, een fijne recreatieruimte en een goed beveiligde gemeenschappelijke fietsenstalling. Het is mogelijk om de woning aan te sluiten op een alarmeringssysteem. En er is een huismeester. Het pand wordt gedeeld met een gezellig buurtcentrum en bibliotheek.

Voorzieningen en zorg aan huis

In de directe omgeving van De Koperen Knoop vindt u onder meer een supermarkt, postkantoor, restaurants en cafés. Ook het Westerpark is vlakbij, waar altijd wel iets is te doen.

Op een paar minuten afstand ligt verzorgingshuis De Bogt. Dit huis biedt voorzieningen en activiteiten, waarvan u gebruik kunt maken. Zo kunt u aanschuiven bij de lunch of het avondeten in het gezellige restaurant. Voor persoonlijke verzorging is er een kapsalon en pedicure. En in de bibliotheek en het internetcafé worden kennis en ervaring gedeeld. Ook is er tijd voor hobby’s en beweging bij de dagbesteding. Voor sommige diensten betaalt u een kleine bijdrage. Of kom naar Huis van de Buurt De Koperen Knoop voor een hapje, drankje, beweging of cursus.

Heeft u in De Koperen Knoop zorg nodig? Dan biedt Amstelring u thuiszorg (ook wel wijkzorg of wijkverpleging genoemd).

Verbonden met geschiedenis van de Staatsliedenbuurt 

Vroeger stond de Staatsliedenbuurt ook wel bekend als de ‘koperen knoop’. Dat kwam omdat er veel tramconducteurs, politieagenten en andere geüniformeerde beroepsbeoefenaars woonden. Zij hadden een vast inkomen, wat een voorwaarde was om er te komen wonen. De naam van De Koperen Knoop’= seniorenwoningen is dus een verwijzing naar de kleurrijke geschiedenis van de wijk.

Informatie en aanmelden

Kijk op www.woningnet.nl voor meer informatie over seniorenwoningen De Koperen Knoop.

Bekijk alle seniorenwoningen in Amsterdam nabij Amstelring.

Adres

Van Limburg Stirumstraat 119

1051 BA  Amsterdam

Bereken route