Terug naar het nieuwsoverzicht

Patiënten MC Slotervaart in Amsterdam opvangen

26 oktober 2018
Patiënten MC Slotervaart in Amsterdam opvangen
In Amsterdam wordt met vereende krachten samengewerkt om het faillissement van ziekenhuis MC Slotervaart op te vangen. Via samenwerkingsverbanden doen ziekenhuizen en zorgorganisaties hun best om patiënten, medewerkers en vrijwilligers te ondersteunen. Amstelring neemt patiënten op en zet zich in om medewerkers te helpen.

Oudere patiënten Slotervaart ziekenhuis

Een aantal oudere patiënten die in het Slotervaartziekenhuis op een vervolgvoorziening wachtte, zijn inmiddels overgeplaatst naar een afdeling voor Tijdelijk Verblijf van Amstelring, waaronder de ZorgHerberg Oostpoort. Enkele patiënten die op de wachtlijst stonden voor langdurige zorg (verpleeghuis) worden vandaag opgenomen, er is met voorrang plaats gecreëerd.

Medewerkers Slotervaart ziekenhuis

Amstelring is actief lid van SIGRA (samenwerkingsverband van organisaties in zorg en welzijn in Amsterdam en omstreken). SIGRA heeft nauw overleg met het Werkgeversservicepunt (WSP) en het MC Slotervaart, om medewerkers snel een nieuw perspectief te bieden. Met alle organisaties tezamen streven ernaar om zoveel mogelijk Slotervaart-medewerkers te behouden voor de zorgsector in onze regio. SIGRA gaat medewerkers verbinden met potentiële nieuwe werkgevers, zoals Amstelring.

Wat gaat SIGRA doen voor medewerkers MC Slotervaart?

SIGRA neemt samen met zorgorganisaties op dit moment de volgende acties voor medewerkers MC Slotervaart:

  • Stagiaires en studenten met een opleidingsplek of stageplaats bij het MC Slotervaart: via opleidings-netwerken wordt gezocht naar andere ziekenhuizen die studenten en stagiaires een nieuwe plek kunnen bieden.
  • Individuele ondersteuning, om van werk naar werk te gaan binnen de zorgsector. Bijvoorbeeld hetzelfde type baan, of een andere baan binnen onze zorgsector.
  • Medewerkers informeren over werken in zorg en welzijn in onze regio, loopbaanmogelijkheden en vacatures bij de verschillende zorgorganisaties.
  • Medewerkers die geen zorgfunctie vervullen de weg wijzen naar werk buiten de zorg- en welzijnssector. Dat geldt voor medewerkers die bijvoorbeeld een administratieve, facilitaire en andere ondersteunende functie hebben.

Bekijk de vacatures bij Amstelring

Delen op social media: