Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.
Terug naar het nieuwsoverzicht

Overgang Amstelring Hulp bij Huishouden naar Tzorg

8 februari 2017
Mooie oudere vrouw met witte trui en licht grijs haar in ouderwetse woonkeuken
Zorgorganisatie Amstelring heeft de activiteiten van de Hulp bij Huishouden (HbH) overgedragen aan een andere partij, te weten Tzorg.

De belangrijkste reden voor dit voorgenomen besluit is de afname van klanten door minder gunningen. Daardoor is het voor Amstelring niet langer financieel rendabel om HbH te leveren. Amstelring specialiseert zich verder in complexe zorg en revalidatie in verpleeghuizen en groepswoningen, tijdelijke opvang met zorg voor kwetsbare ouderen, professionele wijkzorg en dagbesteding.

Amstelring heeft gezocht naar een partij die werkgelegenheid voor medewerkers en continuïteit van zorg voor cliënten kan bewerkstelligen. Inge Borghuis, Raad van Bestuur Amstelring: “Belangrijk is dat banen behouden blijven en werkzaamheden bij cliënten doorgaan. Na zorgvuldig overleg is gekozen voor Tzorg die de HbH activiteiten van Amstelring overneemt. Wij geloven dat Tzorg onze medewerkers en cliënten op lange termijn een bestendige toekomst kan bieden.” Met Tzorg is afgesproken dat alle ongeveer 400 HbH-medewerkers in dienst bij Amstelring HbH over kunnen gaan naar Tzorg met behoud van hun baan, werktijden en materiële beloning.

Cliënten behouden zoveel mogelijk hun eigen medewerker

Cliënten behouden zo veel als mogelijk hun eigen medewerker. Het gaat om ongeveer 2.200 cliënten in Amsterdam en 1.100 cliënten in Haarlem, Heemstede, Haarlemmerliede, Spaarnwoude, Ronde Venen, Bloemendaal, Zandvoort, Uithoorn en Diemen. In overleg met de gemeenten zijn de cliënten geïnformeerd. Cliënten hebben het recht om van zorgaanbieder te veranderen en kunnen dat aangeven bij hun gemeente.

Update: ‘overgang van onderneming’

Er is sprake van ‘overgang van onderneming’. Dat houdt in dat medewerkers van Amstelring Hulp bij Huishouden automatisch in dienst komen bij Tzorg. Medewerkers krijgen een brief waarin Tzorg bevestigt dat de betrokken medewerker van rechtswege in dienst treedt bij Tzorg en dat de arbeidsvoorwaarden ongewijzigd blijven. Medewerkers nemen hun opgebouwde rechten mee naar Tzorg, dus ook het aantal vakantiedagen, vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Informatiebijeenkomsten medewerkers Amstelring Hulp bij Huishouden

Alle betrokken medewerkers van Amstelring worden sinds 10 december 2016 geregeld geïnformeerd met informatiebijeenkomsten, brieven en inloopspreekuren en er zijn Q&A’s opgesteld.

Delen op social media: