Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:
Terug naar het nieuwsoverzicht

Ouderen veilen zelfgemaakt mozaïek voor Marokko

3 oktober 2023
Mozaïek gemaakt door bewoners woonzorgcentrum De Makroon
Bewoners van woonzorgcentrum De Makroon, in hartje Amsterdam, veilen hun zelfgemaakte mozaïek voor slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Ze brengen het mozaïek op donderdag 5 oktober 2023 zelf al lopend naar DeLaMar, waar het tentoongesteld wordt. Onder muzikale begeleiding van Dynamo Mundi & the Positive People komt de groep rond 10.30 uur aan bij DeLaMar. Daar is het mozaïek vanaf 5 oktober een maand lang te bezichtigen. Ondertussen kan iedereen een bod doen. De online veiling verloopt via de website Marktplaats. De opbrengst gaat volledig naar giro 6868, voor hulp aan de aardbevingsslachtoffers in Marokko.

Toen op 8 september 2023 de aarde in Marokko begon te beven, schrok de hele wereld. Jong en oud, overal kwamen mensen in beweging om te helpen. Er werden vele acties gestart. Ook onder ouderen ontstond direct de behoefte om iets te doen, te helpen. Bij woonzorgcentrum De Makroon in hartje Amsterdam besloten bewoners om een mozaïek te maken en dat te veilen. De opbrengst gaat volledig naar Giro 6868. De hoogste bieder wordt de eigenaar van een prachtig mozaïek, een mozaïek met een verhaal.

Gebroken tegels weer vaste grond geven

Evelien Zoete, activiteitenbegeleider bij De Makroon: ‘Met mozaïeken geef je gebroken stukjes tegel weer vaste grond. De symboliek hiervan in relatie tot wat de aardbeving heeft aangericht, trof me. Daar samen mee bezig zijn, heeft de ouderen geholpen. De aardbeving in Marokko maakte op iedereen zoveel indruk. Maar door samen iets te doen, hoe klein het feitelijk ook is, ontstaat ook meteen de gelegenheid om te praten met elkaar.’

Evelien is blij dat DeLaMar het kunstwerk tentoon wil stellen. ‘Het staat daar op een duidelijk zichtbare plek vlakbij de ingang. Iedereen die een avondje komt genieten van een voorstelling loopt er even langs.’ Mensen kunnen meteen de QR code scannen van de biedingsite op Marktplaats. De hoogste bieder krijgt de mozaïektafel en de opbrengst gaat in zijn geheel naar Giro 6868 van het Rode Kruis. 

Bieden kan via deze link naar Marktplaats en onderstaande QR code:

 

Delen op social media: