Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.
Terug naar het nieuwsoverzicht

Startsein voor realisatie De Nieuwe Sint Jacob

31 oktober 2019
Bouwplaats De Nieuwe Sint Jacob aan Plantage Middenlaan tegenover Artis
Op woensdag 30 oktober 2019 is het officiële startsein gegeven voor de realisatie van 305 appartementen, 20 stadswoningen en zorgfaciliteiten aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam. Het project wordt gerealiseerd op de locatie van het voormalig verpleeghuis Sint Jacob, tegenover Artis. Amstelring gaat op deze locatie 24-uurs-zorg bieden aan psychogeriatrische cliënten (cliënten met dementie).

Feestelijk startsein

Met het gezamenlijk boren van een heipaal door Ilse Griek (Stadsdeel Centrum), Ivo van der Klei (Stichting Amstelring Groep) en Esther Akkerman (Syntrus Achmea), is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw en restauratiewerkzaamheden.

Monument behouden

De afgelopen maanden werd het oude pand gesloopt. Het monumentale bouwdeel op het binnenterrein is behouden en wordt gerestaureerd. Dit wordt de locatie waar Amstelring 24-uurs zorg gaat bieden aan 32 cliënten met dementie. De monumentale kerkzaal op de eerste verdieping blijft intact en krijgt een passende functie.

Inschrijven nieuwsbrief

VOF De Nieuwe Plantage, bestaande uit TBI-ondernemingen Koopmans Bouwgroep, Mobilis en Nico de Bont, realiseert dit project voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het ontwerp voor dit totale plan is van de Architekten Cie. uit Amsterdam. Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief op www.denieuwesintjacob.nl.

Op de foto, vlnr: Esther Akkerman (Syntrus Achmea), Ivo van der Klei (Stichting Amstelring Groep), Ilse Griek (Stadsdeel Centrum)  en Hans Smit (Koopman).

Amsterdam
Delen op social media: