Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Terug naar het nieuwsoverzicht

Amstelring ondersteunt regiovisie ‘Positief Gezond oud worden’

12 juli 2022
Amstelring ondersteunt regiovisie ‘Positief Gezond oud worden’
Namens Amstelring ondertekende bestuurder Jeroen Lambriks op 12 juli samen met 5 andere ouderenzorgorganisaties en het zorgkantoor de regiovisie ‘Positief Gezond oud worden is voor iedereen anders’.

Het gezamenlijke streven is dat iedereen op een positieve en gezonde manier oud kan worden in zijn eigen omgeving en op zijn eigen manier. Hiervoor zijn een zorgzame samenleving, een goed samenwerkend netwerk van organisaties, voldoende medewerkers, de inzet van digitale en technologische middelen en nieuwe woon(zorg)vormen nodig.

“Amstelring pakt samen met Brentano, Zonnehuisgroep Amstelland, Zorgcentrum Aelsmeer, Zorgcentra Meerlanden, PCSOH, zorgkantoor Zorg en Zekerheid en Sigra deze opgave op”, aldus Jeroen Lambriks.

Breed gedragen visie

“De vergrijzing en de arbeidsmarktkrapte vraagt om een breed gedragen visie en verantwoordelijkheid. En daar past als gezamenlijk streven bij: zo lang en zo gezond mogelijk thuis. We hebben daar de inwoners van de regio, de gemeenten en het bedrijfsleven ook hard bij nodig. We gaan als zorgorganisaties nauwer samenwerken, onze kennis en expertise nog meer delen en stappen vooruit zetten op 5 thema’s:

  1. Inclusieve wijk en zorgzame samenleving
  2. Nieuwe woon(zorg)vormen
  3. Passende ondersteuning en zorg voor ouderen
  4. Regionaal werkgeverschap
  5. Technologie en digitalisering"

Holmkwartier

Jeroen Lambriks: "Als we inzoomen op nieuwe woon(zorg)vormen, inclusieve wijk en zorgzame samenleving, dan zie je dat Amstelring daar al mee bezig is, bijvoorbeeld in Hoofddorp met de ontwikkeling van Holmkwartier.”

Meer weten over ‘Positief gezond oud worden is voor iedereen anders’?

Download de toekomstvisie.

Delen op social media: