Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Terug naar het nieuwsoverzicht

Momo BedSense: meer overzicht, rust en werkplezier

30 januari 2023
De Momo Bedsense team
Twee PG-afdelingen in Vreugdenhof hebben een nieuw systeem om te waken tijdens de nachtdienst. We stellen 4 vragen aan Marco Koning, werkzaam op PG-0. Wat is de Momo BedSense, wat is het voordeel voor bewoners, persoonsgerichte zorg en wat is de ervaring tot nu toe? De voordelen van de vernieuwde zorgtechnologie werden snel duidelijk. De Momo BedSense blijft.

Wat is Momo BedSense?

De Momo BedSense is een slimme sensor. Met toestemming van de bewoner en familie wordt deze onder het matras van de bewoner geplaatst. De sensor meet druk, houding en trillingen. Dit wordt zichtbaar in een app bij de zorgmedewerkers in de nachtdienst.

Nachtrust

Marco Koning: “Bewoners merken verder niets van de sensor.” Bewoners genieten ongestoord van hun nachtrust. Ze krijgen op het juiste moment ondersteuning omdat het slaap- en waakritme inzichtelijk is. Dat betekent geen onrust door nachtelijke rondes op gezette tijden.

Hierdoor verlenen we écht persoonsgerichte zorg

(Bron: Marco Koning, werkzaam op PG-0)

Persoonsgerichte zorg

Per bewoner bepaal je welke data zichtbaar moet zijn. De ene bewoner heeft hulp nodig met draaien en de ander misschien met een toiletbezoek. Marco Koning: “Wat ik heel goed vind is dat we meer opties hebben dan bij een gewone bewegingssensor. Hierdoor verlenen we écht persoonsgerichte zorg.”

Ik vergelijk de Momo Bedsense met een lamp.

(Bron: Marco Koning, werkzaam op PG-0)

Werkwijze Momo BedSense

Ervaring team Vreugdenhof

Het team ervaart meer werkplezier. De Momo BedSense is accurater dan een bewegingsmelder. Er zijn minder foutmeldingen. Daarnaast biedt het een veel beter overzicht op de hulpbehoefte van de bewoners. Marco Koning: “Ik vergelijk de Momo Bedsense met een lamp. Eerst kon deze alleen aan en uit. Nu kunnen we hem dimmen en de kleur aanpassen. Toen we voor de keuze stonden om van een dim lamp terug te gaan naar een standaard lamp was de keuze snel gemaakt.”

Blije gezichten liegen niet. De Momo BedSense is dus een blijvertje.

Delen op social media: