Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Meer informatie over De Makroon

Bezoektijden

Familieleden, vrienden en kennissen zijn elke dag van harte welkom. Er zijn geen speciale bezoektijden.

Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

De Makroon is met openbaar vervoer (OV) goed bereikbaar.
Plan uw OV naar De Makroon (via Google maps)

Parkeren in omgeving

U kunt uw auto in de buurt en rondom het gebouw kwijt. Het is betaald parkeren in het centrum van Amsterdam. Verderop bij de Appeltjesmarkt vindt u een parkeergarage.

Plan uw route naar De Makroon (via Google maps)

Eten in De Makroon

We houden rekening met speciale wensen, waar u ook woont in De Makroon. In de kleinschalige woongroepen voor mensen met dementie koken we iedere dag zelf. Als u dat leuk vindt, kunt u meehelpen met het klaarmaken van de maaltijd. Op de andere afdelingen koken we niet zelf, er is dagelijks keuze uit verschillende menu’s.

Activiteiten

Vindt u het leuk om anderen te ontmoeten? En om bezig te zijn? Laat weten waar uw interesse naar uitgaat. Activiteiten die we ondernemen zijn:

  • Schilderen
  • Krant voorlezen
  • Muziek maken en luisteren
  • Geheugentraining
  • Praatgroepen
  • Sjoelen
  • Spelletjes spelen
  • Beautysalon
  • handwerken
  • themamiddagen

Elke maand is er een religieuze bijeenkomst.

Huisdieren

Honden, katten, vogels of vissen. In De Makroon is ook uw huisdier welkom. Voorwaarde is wel dat u er zelf voor kunt zorgen.

Kapper en Pedicure

In gebouw De Makroon zijn een kapper en een pedicure aanwezig waar u op afspraak terecht kunt. Vraag naar de mogelijkheden en kosten.

Logeren

Uw naasten kunnen blijven logeren als dat nodig is. Wel graag in overleg met het zorgteam. Er zijn twee logeerbedden aanwezig.

Cliëntenraad

Elk huis van Amstelring heeft een eigen cliëntenraad. Cliëntenraad De Makroon vertegenwoordigt de cliënten van De Makroon. De cliëntenraad volgt het beleid van het locatiemanagement en geeft gevraagd en ongevraagd advies. De kwaliteit van de leefomstandigheden staat daarbij voorop. Iedere lokale cliëntenraad is vertegenwoordigd in de Centrale Cliëntenraad van Amstelring.

U kunt zelf deelnemen aan de cliëntenraad. Een cliëntenraad bestaat uit cliënten, familieleden, zaakwaarnemers, contactpersonen of personen die door een cliënt zijn gemachtigd.

Wilt u deelnemen aan de cliëntenraad? Neem contact op met de cliëntenraad of vraag ernaar bij de locatiemanager. 
Lees meer over alle cliëntenraden van Amstelring.