Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Terug naar het nieuwsoverzicht

Kleurrijk Nachtwacht schilderij in DeLaMar overhandigd aan nieuwe eigenaar

13 mei 2022
Het door ouderen nageschilderde schilderij De Nachtwacht is geveild en de opbrengst gaat naar giro 555 voor hulp aan Oekraïne
De nieuwe eigenaren - vader, moeder en twee dochters - nemen met veel plezier de meest kleurrijke versie ooit van De Nachtwacht in ontvangst. Het beroemde schilderij van Rembrandt werd tijdens een corona-lockdown door bewoners van verpleeghuis De Makroon nageschilderd. Daarna werd besloten om het schilderij te veilen. De opbrengst gaat naar giro 555, voor hulp aan Oekraïne. Theater DeLaMar was bereid om het schilderij twee weken bij de ingang tentoon te stellen.

Op woensdag 11 mei 2022 trok een lange stoet van zo’n 35 ouderen, begeleiders, vrijwilligers en familieleden te voet naar DeLaMar.

Op weg naar DeLaMar voor nageschilderde schilderij van Rembrandt

Activiteitenbegeleider van De Makroon, Evelien Zoete: “Het was een prachtige zonnige dag. Iedereen genoot ervan, het was reuze gezellig. En de mensen in het theater DeLaMar waren ontzettend aardig.” In aanwezigheid van Shosha Melkman, voorzitter Centrale Cliëntenraad Amstelring, werd bekendgemaakt wie de gelukkige nieuwe eigenaar is en hoeveel heeft het schilderij opgebracht. 

Bewoonster van De Makroon kijkt mee op de smart phone van een bezoeker in DeLaMar

Evelien: “De hoogste bieder is een gezin dat net buiten de stad woont. De moeder van het gezin had de reportage op tv gezien, bij Goedemorgen Nederland. Daarna besloten ze om op het schilderij te bieden. De vader is vervolgens met zijn twee dochters naar Theater DeLaMar gekomen om het op te halen. Het schilderij heeft 555 euro opgebracht, een prachtig bedrag voor hulp aan Oekraïne dat we meteen op giro 555 gaan overmaken. Alle beetjes helpen en we zijn supertrots erop dat we dit samen hebben gedaan.”

Bewoners en familieleden in theater DeLaMar bij de veiling van het zelfgemaakte schilderij De Nachtwacht

fotografie: Raza Zafar Oulach

Delen op social media: