Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.
Terug naar het nieuwsoverzicht

Geen gewonden bij brand aan gevel Leo Polak

28 december 2018
Woonzorgcentrum Leo Polak in Amsterdam
Op donderdagavond 27 december 2018 is door nog onbekende oorzaak brand ontstaan aan de buitengevel van woonzorgcentrum Leo Polak. Dit gebeurde aan de zijkant bij een parkeerterrein. Door alert optreden van buurtbewoners en medewerkers was de brandweer snel ter plekke. De brand was binnen een uur geblust en niemand raakte gewond.

Twee van de twaalf groepswoningen van Leo Polak liepen rookschade en waterschade op. Er is niemand gewond geraakt. De bewoners werden direct naar andere ruimtes binnen Leo Polak gebracht. Er is snel en adequaat gehandeld door alle betrokkenen. Veel complimenten gaan uit naar medewerkers die dienst hadden, en naar medewerkers die thuis zaten en snel naar Leo Polak kwamen om te helpen. Ook dank aan de twee omwonende die als eerste de brand aan de buitenkant van het gebouw opmerkten.

Huidige stand van zaken

In de twee getroffen groepswoningen wonen elk zes ouderen met dementie. Zij hebben een eigen zit/slaapkamer en delen samen een grote woonkamer met keuken. De bewoners werden in veiligheid gebracht en hebben vannacht in andere gemeenschappelijke woonkamers geslapen. Vier zit/slaapkamers moeten hersteld worden omdat er waterschade en rookschade is. Dit herstel vindt de komende dagen en weken plaats. Enkele naastgelegen zit/slaapkamers houden we tot die tijd ook leeg uit veiligheidsoverwegingen.

Bewoners opgevangen in Leo Polak zelf

Er is gelukkig voldoende ruimte in Leo Polak om zelf goede opvang te bieden aan de ouderen die tijdelijk niet in hun eigen zit/slaapkamer kunnen verblijven. Dit betekent dat iedereen gewoon in Leo Polak blijft wonen. De contactpersonen van de betreffende bewoners zijn persoonlijk geïnformeerd, met hen wordt nagegaan welke persoonlijke eigendommen van bewoners zijn beschadigd.

De Raad van Bestuur Amstelring is zeer trots op het snelle en adequate optreden van twee omwonenden, alle betrokken medewerkers en de brandweer. We zijn zeer dankbaar voor het feit dat niemand letsel heeft opgelopen.

Delen op social media: