Fingerfood recept

Aardappelpoffertjes met gerookte zalm

Ingrediënten   Benodigdheden
500 gram aardappelen   Pan
50 ml melk   Staafmixer/vork
50 ml slagroom   Mengkom
30 gram boter   Poffertjespan
2 eieren + 2 eitwitten    
150 gram gerookte zalm    


Bereiden:

  1. Kook de aardappelen in water met wat zout gaar en pureer ze.
  2. Voeg de melk, slagroom, boter, eieren, eiwitten, peper en zout toe en meng het tot een glad mengsel.
  3. Verwarm een poffertjespan en bestrijk de kuiltjes met boter. Vul de kuiltjes voor 3/4 met beslag. Bak de poffertjes op een matige warmtebron tot de bovenzijde bijna droog is en draai ze om. Bak ook de andere kant goudbruin.
  4. Leg de poffertjes op een bord en garneer ze met een stukje gerookte zalm.

Dit recept komt uit onze maandelijkse nieuwsbrief. Ook de nieuwsbrief ontvangen? Meld u aan.