Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Terug naar het nieuwsoverzicht

Een kleurrijke kalender over diversiteit

21 december 2021
Amstelring Speciale Dagen & Wereld Feesten Kalender 2022
Amstelring heeft een kleurrijke kalender gemaakt voor het jaar 2022. De kalender geeft informatie over een diversiteit aan feestdagen, herdenkingen en vieringen. Elke maand wordt één viering of gebeurtenis uitgelicht inclusief beeldende foto.

‘Iets lezen over leefstijlen, overtuigingen en culturen is interessant. Je leert nieuwe dingen en snapt steeds beter wat er om je heen en in de wereld gebeurt. Deze kalender inspireert om nieuwsgierig te blijven naar elkaar', aldus Mara van Limbeek. Mara is voorzitter van de Amstelring werkgroep Diversiteit en tevens Programmacoördinator Dagbesteding bij Amstelring.

 

Een kleurrijke diversiteit kalender van Amstelring voor het jaar 2022

Samen verschillen vieren

‘Met het gezamenlijk vieren van speciale dagen, feesten en gedenkdagen willen we bij Amstelring het gevoel van welkom zijn vergroten’, aldus Mara. ‘De kalender helpt om meer te weten te komen over andere leefstijlen, culturen en levensovertuigingen. Er staan tips bij, voor het organiseren van een cultureel feest of succesvolle viering. Zo kunnen we de verschillen letterlijk samen vieren.’

De kalender is samengesteld door leden van de Werkgroep Diversiteit Amstelring. Het is een cadeau voor de cliënten van de Amstelring-verpleeghuizen en teams/medewerkers. Download de kalender hier.

Achter elk gezicht schuilt een leven

De kalender sluit aan op een serie portretten over medewerkers en bewoners. Zij geven via interviews en foto’s een inkijkje in culturen, gebruiken en overtuigingen. Mara: ‘Een prachtige serie! Openhartig vertellen mensen hoe ze zijn gevormd. Vaak van ver komend. De portretten vormen een weerspiegeling van de samenleving. Als je deze verhalen leest is de enige conclusie: onderlinge verschillen zijn een bron van kracht, vitaliteit en inspiratie.’

Delen op social media: