Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

Corona: update tweede coronagolf

U vindt hier algemene informatie over de regels en maatregelen bij Amstelring tijdens de tweede coronagolf.

Bezoekregeling

Bij Amstelring is bezoek tijdens de tweede golf in principe toegestaan, maar de locatie bepaalt hoeveel en hoe vaak bezoek mogelijk is. Het kan zijn dat op een locatie of afdeling tijdelijk beperkt of geen bezoek is toegestaan in geval van een besmetting, verdenking van corona en/of quarantaine. Bij dit maatwerk hebben we aandacht voor de veiligheid en kwaliteit van leven van onze bewoners, medewerkers en vrijwilligers.

De bezoekregeling kan dus per locatie of afdeling verschillen. Dit heeft te maken met het gebouw, de loopruimtes en de maximale capaciteit van het gebouw (de vierkante meters) en de situatie op de locatie.

Heeft u vragen over de bezoekregeling van de locatie waar uw naaste woont? Neemt u dan contact op met die locatie. Op deze website vindt u bij Locaties (in de menubalk) de contactgegevens van alle locaties van Amstelring.  

Afwijken van de algemene bezoekregeling

 Wanneer er op een afdeling of woongroep sprake is van een verdenking van corona, een besmetting en/of quarantaine, dan wordt de bezoekregeling tijdelijk aangepast. Dat doen we voor de veiligheid en gezondheid van de mensen die bij ons wonen en werken.

Waarom moet iemand in quarantaine die geen klachten heeft?

Dat lijkt inderdaad onlogisch, maar dat is het niet. Iemand die in contact is geweest met een ander die corona heeft, kan zelf ook al besmet zijn met corona zonder klachten te hebben. Coronaklachten ontwikkelen zich binnen 14 dagen. Dat wordt ook wel de incubatietijd van het virus genoemd. Pas na 14 dagen kun je met zekerheid vaststellen dat je geen corona hebt.

Iemand die in contact is geweest met iemand die corona blijkt te hebben, wordt meteen getest. Is de uitslag negatief, dan weet je zeker dat iemand op dat moment geen corona heeft. Maar het virus kan zich in de dagen daarna alsnog manifesteren.

Quarantaine is een noodzakelijke maatregel om verspreiding van het virus te voorkomen, om het zekere voor het onzekere te nemen. De quarantaineregels die in de samenleving gelden, hanteren wij ook op onze locaties. We beschouwen een afdeling of woongroep als een mini-samenleving.  

Mondmasker op locatie verplicht

Op de locaties dragen bezoekers en medewerkers vanaf het moment dat ze binnenkomen een chirurgisch mondmasker. Bezoekers zorgen zelf voor een mondmasker. Een stoffen mondmasker is op locatie niet toegestaan. Tot wanneer de mondmaskerplicht geldt, hangt af van het aantal besmettingen in de samenleving.

Bewoners ook een mondmasker?

Helaas kunnen we niet aan alle bewoners vragen een mondmasker te dragen, als ze bijvoorbeeld rondlopen. De bewoners die het begrijpen en kunnen, adviseren wij een mondmasker te dragen als zij door de locatie lopen. De bewoners zorgen zelf voor een mondmasker.

Algemene bezoekregels 

 • Bent u verkouden of heeft u andere klachten die kunnen wijzen op corona? Dan is bezoek niet mogelijk. Bij twijfel kunt u zich laten testen bij de GGD.
 • Was of desinfecteer bij binnenkomst uw handen. 
 • Houd altijd 1,5 meter afstand van medewerkers en andere bezoekers.
 • Bezoekers mogen niet in de huiskamer komen en vermijden ook op andere plekken contact met andere bewoners.
 • Is op de kamer of appartement 1,5 meter afstand houden niet mogelijk? Dan draagt u een mondmasker.
 • De restaurants zijn gesloten voor bezoekers van buiten.
 • Volg de regels en aanwijzingen op van de locatie. 

Bent u familie en wilt u helpen met de zorg voor uw naaste?

Helpen bij aankleden, koken en eten kan een gevoel geven van thuis of vroeger. Met een familielid die helpt bij de dagelijkse zorg, kunnen zomaar nieuwe ritueeltjes ontstaan die een gevoel van geborgenheid geven.  

Wilt u graag helpen? Neemt u dan contact op met de locatiemanager van het verpleeghuis waar uw dierbare woont. Wilt u of kunt u niet helpen, dan blijft u natuurlijk altijd van harte welkom als bezoeker. Elkaar zien en bijpraten bij een kopje koffie is altijd fijn en doet elk mens goed.

Informatievoorziening over maatregelen op locatie

Wanneer regels en maatregelen op een locatie tijdelijk worden aangepast, dan ontvangt de eerste contactpersoon een bericht hierover van de locatie(manager). We vragen de eerste contactpersonen deze informatie door te geven aan andere familieleden en relaties van de bewoner.

De regels voor bezoek vindt u ook bij de ingang van een locatie. 

Persoonlijke beschermingsmiddelen

We vinden het belangrijk dat u weet dat er ruim voldoende beschermingsmiddelen beschikbaar zijn, zoals medische mondmaskers, schorten, handschoenen en spatbrillen. Amstelring heeft een ruime voorraad, er is geen sprake van een tekort. 

Er gelden duidelijke regels en instructies voor het gebruik van de persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarmee is liefdevolle zorg geven veilig voor bewoner en medewerker.

Wandelen of uitstapje met uw naaste?

Komt u op bezoek en wilt u wandelen? Of wilt u met uw naaste een uitstapje maken? Bespreekt u dan met een medewerker van de afdeling of woongroep wat mogelijk is en waar u rekening mee moet houden. 

Om het prettig en veilig te houden, vragen we u tijdens de wandeling of het uitstapje te letten op het volgende:

 • houd ook buiten 1,5 meter afstand van elkaar
 • vermijd drukke plekken zoals winkels
 • draag een mondmasker in openbare ruimtes
 • vermijd het openbaar vervoer (OV)

Vrijwilligers

Inmiddels zijn op de meeste locatie de vrijwilligers weer aan het werk gegaan. Ook voor vrijwilligers geldt: Zorg goed voor jezelf en blijf thuis bij klachten of bij een kwetsbare gezondheid. 

Wilt u vrijwilliger worden? U vindt hier meer informatie.

Meer informatie over het coronavirus en de maatregelen

Op de website van Pharos wordt alle informatie over het Coronavirus en de maatregelen van het RIVM duidelijk uitgelegd. Ook in Arabisch, Turks, Chinees, Pools, Engels, Farsi, Somalisch en Tigrinya. Klik hier voor de website van Pharos.

Op de website van RIVM vindt u de meest actuele informatie, richtlijnen en maatregelen over het coronavirus. Klik hier voor de website van RIVM.

Op de website Steffie worden moeilijke dingen op een makkelijke manier uitgelegd. Ook over het coronavirus en hoe u kunt voorkomen dat u en anderen ziek worden. Klik hier voor het filmpje van Steffie.