Artrose

Afbeelding van Artrose
Artrose kan veel gevolgen hebben op uw beweeglijkheid en leven. U heeft misschien vragen of loopt tegen problemen aan. Die hoeft u niet alleen op te lossen. Bij Amstelring kunt u terecht voor advies, professionele zorg en behandeling.

Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

Wat is Artrose

Artrose is een chronische reumatische aandoening aan het bewegingsapparaat. Door het dunner en zachter worden van het kraakbeen vervormt het bot. De zichtbare en voelbare knobbels aan de rand van het gewricht beperken de beweeglijkheid. Ook kunnen zenuwen bekneld raken. Dat veroorzaakt pijn, gevoelsstoornissen en krachtsverlies.

Professionele zorg en behandeling bij Amstelring

Heeft u behoefte aan zorg of behandeling bij artrose? U kunt bij Amstelring terecht voor advies en behandeling als u thuis woont. U kunt rekenen op onze experts: ergotherapeuten, diëtisten, fysiotherapeuten, en psychologen. Zij helpen u graag bij bijvoorbeeld bij advies om uw gewrichten te sparen, bewegen, of bij acceptatieproblemen.

Afspraak bij u in de buurt

Voor een afspraak met één van onze experts neemt u contact op met een locatie bij u in de buurt. Heeft u een vraag? Neem contact op met de BehandelGroep via (020) 541 61 79 of stuur een mail.

U kunt bij Amstelring ook terecht voor:

Meer weten over behandeling bij artrose?

Een goede behandeling bij artrose kan een positief effect hebben op uw klachten. Ook kunnen nieuwe klachten voorkomen worden. De behandelaren van Amstelring kunnen u hierbij helpen.

Neem voor een afspraak direct contact op met de locatie bij u in de buurt. Of stel uw vraag aan de BehandelGroep via (020) 541 61 79, of stuur een mail.

Diëtist bij artrose

De diëtist adviseert u over een geschikt dieet bij klachten door artrose. We kijken daarbij ook naar het effect van voedsel op de werking van uw medicijnen. En andersom: de invloed van medicijnen op de voedselopname.

Bepaald voedsel lijkt klachten bij sommige mensen te verminderen. Ander voedsel lijkt de klachten juist te verergeren. Wetenschappelijk bewezen is dit echter nog niet. Gezond eten is in ieder geval belangrijk.

Ergotherapie bij artrose

De ergotherapeut geeft u adviezen om uw gewrichten te sparen. We kijken daarbij naar dagelijkse handelingen, zoals uw persoonlijke verzorging en het huishouden. Maar ook naar uw vrijetijdsbesteding en werk. Denk aan adviezen over kranen, aangepast bestek en een manier om niet te zwaar te tillen met bijvoorbeeld pannen.

Fysiotherapie bij artrose

De nadruk bij behandeling bij artrose ligt op het aanleren van een verantwoorde en actieve manier van bewegen. U krijgt oefeningen om uw spieren te versterken en uw houding te verbeteren. Daardoor voelt u zich minder stijf, verbetert uw conditie en wordt bewegen makkelijker. De gespecialiseerde fysiotherapeut informeert u graag over hoe u na de behandeling zelfstandig kunt blijven oefenen.

 

Psycholoog bij artrose

De psycholoog kan ondersteunen bij angst, depressie en acceptatieproblemen bij artrose.

 

Specialist Ouderengeneeskunde bij artrose

De Specialist Ouderengeneeskunde:

  • heeft specifieke kennis over ouderen
  • behandelt mensen met bijvoorbeeld dementie, diabetes, de ziekte van Parkinson en COPD
  • werkt samen met de huisarts en andere zorgverleners
  • adviseert over zorg en medicatie

Meer over de specialist ouderengeneeskunde