Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:
Terug naar het nieuwsoverzicht

Jaarkalender 2023 over diversiteit

20 december 2022
Amstelring Kalender 2023 Speciale Dagen & Wereld Feesten
Er is weer een Jaarkalender Diversiteit! Amstelring ontwikkelde voor 2023 een kalender boordevol informatie, weetjes en data over diversiteit. De kleurrijke kalender 2023 belicht speciale dagen en religieuze vieringen. Bewoners in verpleeghuizen van Amstelring krijgen de kalender cadeau.

Bij zorgorganisatie Amstelring willen we dat iedereen - cliënten, medewerkers en vrijwilligers - zich vrij, veilig en gerespecteerd voelt. Verhalen en beelden over gewoontes, gebruiken en religieuze vieringen kunnen helpen om elkaar beter te begrijpen. De Amstelring Kalender 2023 Speciale Dagen & Wereld Feesten belicht elke maand een bijzonder feest, een traditie of viering. Bewoners en cliënten van Amstelring krijgen de kalender eind december 2022 cadeau.

‘Iets lezen over leefstijlen, overtuigingen en culturen is interessant. Je krijgt nieuwe informatie en snapt beter wat er om je heen en in de wereld gebeurt. Deze kalender inspireert om nieuwsgierig te blijven naar elkaar, waardoor we beter op elkaar kunnen aansluiten en gastvrij kunnen zijn', aldus Radmer Schalkx. Radmer is voorzitter a.i. van de Amstelring werkgroep Diversiteit en tevens manager van woonzorgcentrum De Venser in Amsterdam Zuidoost. ‘Door een grotere diversiteit staan mensen als vanzelfsprekend open voor nieuwe dingen en worden creatiever. Ik geloof dat een diverse samenleving mensen sterker en veerkrachtiger maakt.’

Onderlinge verschillen benutten

Amstelring streeft naar een gastvrije cultuur, waarbij verschillen erkend, gewaardeerd en vooral ook benut worden. Daarom is het belangrijk dat iedereen zich bewust is van de grote verschillen in achtergrond, geloofsovertuiging, gender, leeftijd, geaardheid, fysieke en mentale mogelijkheden. Kennis en informatie kan daarbij helpen.

Tradities en gebruiken

Radmer: ‘We willen dat mensen merken dat ze bij Amstelring zichzelf kunnen zijn en er oog is voor tradities en gebruiken. Dat er een sfeer is van verbondenheid en verdraagzaamheid. We omarmen zowel de verschillen als de overeenkomsten.’ Kennis over de verschillende perspectieven, achtergronden en ervaringen draagt bij aan betekenisvolle zorg. De jaarkalender belicht en verklaart het ontstaan van een groot aantal speciale dagen en (religieuze) vieringen. 

Amstelring staat voor een organisatiecultuur waarbij gelijkwaardigheid vanzelfsprekend is en elke medewerker toegang heeft tot dezelfde  (doorgroei)mogelijkheden en middelen. 

Bekijk en download hier de Amstelring Jaarkalender 2023.

Delen op social media: