Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:
Terug naar het nieuwsoverzicht

Amstelring benoemt nieuwe voorzitters en nieuw lid Raad van Toezicht

15 juli 2021
Afbeelding van Amstelring benoemt nieuwe voorzitters en nieuw lid Raad van Toezicht
Amstelring is verheugd met de benoeming per 1 augustus 2021 van Annelies Versteegden en Pieterbas Lalleman, beiden als gedeeld voorzitter van de Raad van Toezicht. Pieterbas Lalleman was al lid van de RvT. Helianthe Kort is benoemd als nieuw lid van de Raad van Toezicht op voordracht van de cliëntenraad.

Gedeeld voorzitterschap past goed bij de bestuursfilosofie van Amstelring, waarbij de Raad van Bestuur bestaat uit een collegiaal bestuur zonder voorzitter. Met deze benoemingen is de Raad van Toezicht van Amstelring weer op volle sterkte.

Waardegericht toezicht

Annelies Versteegden is bestuurder bij de Koninklijke Visio, een expertise organisatie met bijna 3000 medewerkers die zich dagelijks inzet voor mensen met een visuele beperking. Daarvoor is zij 6,5 jaar voorzitter Raad van Bestuur geweest bij Vilans, een landelijke kennisorganisatie en is zij sinds 2012 toezichthouder.

Annelies Versteegden: “Amstelring is in de afgelopen jaren gegroeid naar een gezonde vitale organisatie. Een mooie nieuwe koers is ingezet: flexibel anticiperen op wat de samenleving vraagt, zoals integrale netwerkzorg en nieuwe woonzorgconcepten. Dat vraagt een transformatie in de organisatie om de betekenisvolle zorg van vandaag ook in de toekomst te kunnen blijven leveren. Daar past een nieuwe manier van toezicht houden bij: waardegedreven met gedeeld eigenaarschap en aandacht voor de inhoudelijke professionaliteit. Ik kijk er naar uit om dit samen met Pieterbas en de andere collega’s in de RvT invulling te geven.”

Verbinding tussen zorg en bouwen

Een brede ervaring en expertise in de zorg onder andere op het gebied van technologie, kwaliteit van zorg en van arbeid en zelfmanagement, dat brengt Helianthe Kort in als nieuw lid van de RvT. Zij is lector Technologie voor zorginnovaties bij de Hogeschool Utrecht en parttime hoogleraar Building Healthy Environments for Future Users aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tevens is zij een warm pleitbezorger van meer vrouwen in Raden van Toezicht.

Helianthe Kort: “Wonen, kwaliteit van zorg en een gezonde omgeving, waar mensen prettig kunnen leven, daarop zijn mijn activiteiten gericht. Met mijn brede expertise en netwerk bied ik een andere kijk op innovaties, op de invulling van liefdevolle zorg en op arbeids- en andere relaties. Binnen Amstelring liggen op al die terreinen mooie uitdagingen waar ik graag mijn bijdrage aan lever.”

Amstelring verheugt zich op een inspirerende samenwerking met deze ervaren mensen, allen met een brede expertise in zorg en welzijn voor ouderen en met een maatschappelijk, politiek en bestuurlijk netwerk.

Delen op social media: