Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Terug naar het nieuwsoverzicht

12 mei Dag van de Zorg

11 mei 2022
Afbeelding van 12 mei Dag van de Zorg
Trots! We zijn trots op onze medewerkers en blij met hun inzet. De dag van de zorg is een mooi moment om alle medewerkers in de zorgsector in het zonnetje te zetten. Op verschillende locaties zijn er activiteiten.

Geboortedag van Florence Nightingale

De dag van de zorg is in het leven geroepen door de wereldberoemde Engelse verpleegster Florence Nightingale (12 mei 1820). Deze Britse verpleegster wordt gezien als pionier en grondlegger van de moderne verpleging. Overal ter wereld ontvangen medewerkers van zorginstellingen extra waardering op deze speciale dag, De Dag van de Zorg wordt ook wel de Internationale dag van de Verpleging genoemd.

Zorgmedewerkers in het zonnetje

De dag van de zorg is ingevoerd zodat zorgverleners en verpleegkundigen waardering krijgen voor hun werk. Ook voor ‘buitenstaanders’ is het belangrijk even stil te staan bij het feit dat de gezondheidszorg in Nederland erg goed is. Door de erkenning van de Dag van De Zorg wordt de deskundigheid van zorgverleners en verpleegkundigen verder aangemoedigd. Zo kan de zorg alleen nog maar beter worden, voor iedereen. 

Deelnemende locaties

Locatie Tijd Waar Wat
Floriande 10.30 - 13.30 uur Het restaurant Heerlijke barista koffie met lekkernij
De Bogt 13.30 - 15.30 uur Het restaurant Barista koffie met Italiaanse amaretti koekjes
Het Schouw 07.00 uur Het restaurant Gezamenlijk ontbijt
Bornholm & Eijkenhove 11.00 - 14.00 uur Holmtuin Bornholm Open dag voor iedereen die interesse heeft om in de zorg te werken

  

 

Wil jij in de zorg werken én blijven groeien?

Kom dan werken bij een organisatie met hart voor jou.iezen voor een baan bij Amstelring betekent met hart en ziel je vak uitoefenen, met een leuk team én een goede werksfeer. Bovendien bepaal je bij ons zelf je eigen ontwikkeling door te kiezen uit het aanbod opleidingen en trainingen.

Naar welk werkveld jouw hart ook uitgaat, Amstelring biedt dit allemaal. Kom jij ons versterken? Bekijk het volledige aanbod hier.

Dag van de zorg

#dikkedankjewel

Wie zet jij vandaag op nummer 1? Via deze link kan iedereen een gepersonaliseerde video maken voor iemand die in de zorg werkt. Denk aan de verpleegkundige van je partner, de verzorgende van je moeder, de thuiszorgmedewerker van je vader, de begeleider van je kind, je collega, een familielid of vriend die in de zorg werkt. Delen is leuk. Daarom is het mogelijk om de video te delen via je social mediakanaal via de hashtag #dikkedankjewel

Delen op social media: