Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Belastingaangifte aan huis: laat geen geld liggen

Ondanks dat de Belastingdienst al veel informatie automatisch invult op de belastingaangifte, zien veel mensen op tegen het invullen hiervan. Aftrekposten hoor je zelf op te geven en waarop moet je allemaal letten? Hoe krijg je een zo gunstig mogelijke belastingteruggave?

4februari 2021

Een paar voorbeelden:

  • Ben je jonger dan 29 jaar of heb je kinderen onder die leeftijd? En hebben zij een vakantiebaan of tijdelijke baan gehad? Wist je dat deze groep jaarlijks zo'n 78 miljoen euro bij de Belastingdienst laat liggen? Dat komt neer op gemiddeld 250 euro per persoon!

  • Met de komst van een baby verandert ook je belastingaangifte. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met het vermogen van je kind, en zaken als een spaarrekening, schenkbelasting, kinderopvangtoeslag zijn ook van invloed op je belastingaangifte.

  • De aftrekpost voor specifieke zorgkosten kun je aftrekken voor jezelf, je fiscale partner, kinderen jonger dan 27 jaar, je inwonende zorgafhankelijke ouders, broers en zussen en tot je huishouden behorende ernstig gehandicapte personen van 27 jaar of ouder. Bij deze aftrekpost gaat het om ziektekosten, voor zover deze niet zijn gedekt door de zorgverzekering of onder het eigen risico van de verzekering vallen.

Belastingconsulente

De consulente van de Belastingaangifte aan huis geeft adviezen en verzorgt de aangiften van alle voorkomende belastingen. Zij zorgt ervoor dat je zo min mogelijk belasting betaalt, uiteraard binnen de grenzen van de wet. Maak snel een afspraak, zodat je op tijd je aangifte inlevert. Is je aangifte vóór 1 april 2021 binnen?
Dan krijg je vóór 1 juli 2021 een voorlopige aanslag inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen over 2020. Doe je ná 1 april aangifte? Dan streeft de Belastingdienst ernaar je een bericht te sturen binnen 3 maanden nadat je aangifte hebt gedaan.