Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Hoofd bij bloedneus achterover of juist niet?

Bij een bloedneus houd je het hoofd juist naar voren en niet naar achteren. Wanneer je het hoofd van je kind achterover houdt, loopt het bloed de keel in waardoor het kind het bloed doorslikt. Niet lekker en je kind kan er misselijk van worden.

Blijf kalm, spreek je kind geruststellend toe en zorg dat hij/zij rustig kan zitten. Bij een spontane bloedneus laat je je kind per neusgat eerst flink snuiten. Doe deze handeling niet als je kind een klap op de neus heeft gekregen of als gevolg van een ander incident een bloedneus heeft.

Door het snuiten komt een eventuele bloedprop los. In eerste instantie denk je dat het bloeden verergert, maar je maakt juist de neus schoon. Knijp vervolgens de neus ongeveer tien minuten dicht. Herhaal deze stap als de bloedneus niet over is. Blijft het bloeden toch aanhouden, bel dan met je huisarts.

Online Cursus EHBO aan Kinderen

Als ouder wil je natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan als je eerste hulp moet verlenen. Met de online cursus EHBO aan Kinderen weet jij wat je moet doen bij ongelukjes in en om het huis. Bijvoorbeeld dat je een brandwond niet met koud water koelt en bij verslikking je kind niet ondersteboven houdt.  Volg de korte online cursus ‘Online Cursus EHBO aan Kinderen’, zodat ook jij bent voorbereid op veelvoorkomende ongelukjes rondom huis en tuin.