Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Rijbewijskeuring

Arts doet een bloeddrukmeter om bij arm van man met poster oogtest
 • Laagste prijs garantie
 • Afspraak op korte termijn
 • In heel Nederland
Bent u ouder dan 75 jaar, en wilt u uw (groot) rijbewijs laten verlengen? Dan is een rijbewijskeuring verplicht. Laat u voordelig medisch keuren door één van de vakkundige rijbewijskeuringsartsen van RijbewijskeuringsArts.nl . Maak op korte termijn een afspraak op één van de locaties in heel Nederland.

Wat neemt u mee naar de keuring?

 • Uw huidige rijbewijs (1e voorkeur) of een ander identiteitsbewijs
 • Alle papieren (blanco keuringsverslag(en)) die u heeft ontvangen van het CBR
 • Urine (hoeft niet nuchter) van de dag van de keuring meenemen s.v.p. in een urinecontainertje (te koop bij elke drogist of apotheker).
  Urine is niet nodig als u reeds bekend bent met diabetes mellitus (suikerziekte)
 • Actueel overzicht medicatie van apotheek/huisarts
 • Draagt u een bril en of contactlenzen, dan dient u het recept van de huidige bril/contactlenzen mee te nemen naar de keuring (met vermelding sterkte en gezichtsscherpte/visus van elk oog afzonderlijk gemeten, zonder en met correctie). De arts kan dan zijn eigen meting vergelijken met die van de opticien. S.v.p. ingeval van contactlenzen, deze inhouden bij de keuring
 • Een geldige ledenpas
 • Graag per pin betalen. Contant alleen als het niet anders kan
‘Ik kon snel terecht voor een afspraak bij mij in de buurt’

 

Keuring en beoordeling

Om een Rijbewijskeuring te laten doen heeft u een keuringsformulier nodig, de Eigen Verklaring. Deze kunt u kopen bij het gemeentehuis of online aanschaffen via internet op www.mijnCBR.nl (inloggen met uw DigiD). Op dit formulier noteert de keuringsarts de bevindingen van de keuring, en stuurt deze digitaal via Zorgdomein naar het CBR. Het CBR beoordeelt vervolgens of uw rijbewijs verlengd kan worden. U ontvangt hierover bericht van het CBR.   

 • Staat er op uw formulier 'Verslag van de arts', dan wordt dit tijdens een gewone keuring behandeld, ook als het gaat over bijvoorbeeld hart- en vaatziekten
 • Staat er op uw formulier 'Rapport van een specialist' (bijvoorbeeld cardioloog, oogarts of internist), dan dient u hiervoor apart een afspraak te maken bij een specialist. U kunt eventueel de website van het CBR raadplegen bij het zoeken naar een specialist.

Let op: vraag op tijd uw keuring aan

Start op tijd met de keuringsprocedure. De wachttijd bij het CBR kan oplopen tot 4 maanden. U kunt de keuring ook eerder, tot maximaal een jaar van tevoren plannen. De Verklaring van geschiktheid voor uw nieuwe rijbewijs is 1 jaar geldig.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Veel zorgverzekeraars vergoeden bij een aanvullende verzekering de rijbewijskeuring. Vraag het na bij uw verzekeraar.

Aanvragen Rijbewijskeuring

Heeft u interesse? Vul dan het formulier in. De rijbewijskeuringsarts belt u binnen 2 werkdagen terug. Bespreek samen uw wensen en maak als u dat wilt een afspraak.

Wilt u eerst meer weten? Bel: (020) 333 51 00