Rijbewijskeuring

Arts doet een bloeddrukmeter om bij arm van man met poster oogtest
  • Voordelig tarief
  • Afspraak op korte termijn
  • In heel Nederland
Bent u ouder dan 75 jaar, en wilt u uw (groot) rijbewijs laten verlengen? Dan is een rijbewijskeuring verplicht. Laat u voordelig medisch keuren door één van onze vakkundige rijbewijskeuringsartsen. Maak op korte termijn een afspraak op één van onze locaties in heel Nederland.

Wat neemt u mee naar de keuring?

  • uw huidige rijbewijs
  • keuringsformulier (zgn. Eigen Verklaring), verkrijgbaar bij gemeentehuis of CBR
  • lijst van de medicijnen die u gebruikt
  • potje met urine
‘Ik kon snel terecht voor een afspraak bij mij in de buurt’

 

Keuring en beoordeling

Om een Rijbewijskeuring te laten doen heeft u een keuringsformulier nodig, de Eigen Verklaring. Dit formulier koopt u bij uw gemeentehuis, het CBR, of direct bij de rijbewijskeuringsarts. Op dit formulier noteert de keuringsarts de bevindingen van de keuring. Het CBR beoordeelt vervolgens of uw rijbewijs verlengd kan worden. U ontvangt hierover bericht van het CBR.   

Let op: vraag op tijd uw keuring aan

Start op tijd met de keuringsprocedure. De wachttijd bij het CBR kan oplopen tot 4 maanden. U kunt de keuring ook eerder, tot maximaal een jaar van tevoren plannen. De Verklaring van geschiktheid voor uw nieuwe rijbewijs is 1 jaar geldig.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Veel zorgverzekeraars vergoeden bij een aanvullende verzekering de rijbewijskeuring. Vraag het na bij uw verzekeraar.

Aanvragen Rijbewijskeuring

Heeft u interesse? Vul dan het formulier in. De rijbewijskeuringsarts belt u binnen 2 werkdagen terug. Bespreek samen uw wensen en maak als u dat wilt een afspraak.

Wilt u eerst meer weten? Bel: (020) 333 51 00

Kosten

Prijs zonder ledenvoordeel:

Rijbewijskeuring voor 75+: vanaf € 50,-
(Arbo) Rijbewijskeuring tot 75 jaar en beroepschauffeurs: vanaf € 70,- 


Gezondheidsverklaring: € 34,80

De Gezondheidsverklaring is verplicht en is verkrijgbaar bij CBR, gemeente, ter plaatse bij de rijbewijskeuringsarts of te downloaden via mijncbr.nl.

Ledenprijs:

Rijbewijskeuring voor 75+: € 40,-
(Arbo) Rijbewijskeuring tot 75 jaar en beroepschauffeurs: € 60,-

 

Lid worden

Voor € 22,- per jaar ontvangt u kortingen op het gehele aanbod van Amstelring Ledenservice. Profiteer direct en meld u vandaag nog eenvoudig aan als lid.

Waar?

De rijbewijskeuringsarts heeft keuringslocaties door het hele land. U kunt daarom altijd een afspraak maken bij u in de buurt.

Bijzonderheden
  • Het doen van een aanvraag verplicht u nog tot niets. Als u het formulier op deze website invult belt de keuringsarts u binnen 2 werkdagen terug voor meer informatie. U bepaalt dan of u zich definitief aanmeldt.
  • Rijbewijskeuring is door Amstelring Ledenservice beoordeeld en goedgekeurd. Dit betekent dat de dienst voldoet aan de hoge eisen die we stellen op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit en prijs.
  • Bent u toch niet tevreden of heeft u een vraag over het aanbod van Ledenservice? Neem dan contact op met ons. Bel: (020) 333 51 00 of stuur een mail.