Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Vergroot je bewegingsvrijheid met een rollator

Handig hulpmiddel als lopen niet meer vanzelfsprekend is.

Heb je steeds meer moeite met lopen, opstaan of langere tijd achtereen te lopen? Een rollator voelt misschien als een grote stap achteruit in je zelfstandigheid, maar deze kan juist zorgen voor een letterlijke stap vooruit in uw bewegingsruimte.

Omdat je bewegingsruimte groter is, kun je meer onder de mensen zijn, weer je eigen boodschappen doen, een praatje maken en makkelijker naar buiten.

In welke situaties kan een rollator handig zijn?

  • Tijdens het lopen of opstaan gebruik je graag een extra houvast.
  • Je kunt niet meer zo lang achter elkaar lopen. Zo moet je bijvoorbeeld vaker tussendoor zitten, waardoor lange afstanden niet meer zo makkelijk te overbruggen zijn.
  • Je bent niet meer zo stabiel als je was. Hierdoor loop je minder zeker dan vroeger.
  • Je hebt problemen met je evenwicht. Dit kun je bijvoorbeeld merken aan dat je minder stabiel op je benen staat, wel eens valt of een wandelstok je niet meer voldoende steun biedt.

Een van de voordelen van een rollator is dat je je zelfredzaamheid vergroot. Je valt minder snel en de angst om te vallen neemt af, omdat een rollator de stevigheid biedt die je weer op weg helpt.

Gratis uitleen rollator, krukken en looprek

Leden kunnen gratis rollator, krukken en looprek lenen bij alle winkels en uitleenpunten van Medipoint in heel Nederland. De uitleentermijn betreft maximaal 13 weken per jaar per persoon.

Leden kunnen in de winkels gebruikmaken van de gratis Medipoint rollatorcheck. De check bestaat uit het controleren van de wielen, remmen, handvatten, stabiliteit, de juiste hoogte en het opklap- en vergrendelingsmechanisme.