Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Dagtochten Ledenservice

Ouderen drinken koffie aan tafel tijdens boottocht op de Rijn
  • Geheel verzorgde dagtochten
  • Gezellig en persoonlijk
  • Exclusief voor leden
Regelmatig organiseert Amstelring Ledenservice voor haar leden een gezellige en originele dagtocht. Altijd inclusief vervoer, lunch en een vermakelijk dagprogramma. Kijk hieronder voor een indruk en lees meer over de leukste en meest gewaardeerde dagtochten!

U vindt alle actuele dagtochten op onze overzichtspagina Eropuit en Cultuur.

 

Rondvaart Zuiderzee - oktober 2023

In de haven van Urk gingen we aan boord van passagiersschip De Zuiderzee. Daar werden we ontvangen met koffie en thee met appelgebak. Nadat de trossen waren losgegooid vertrok het schip richting het Ketelmeer. De rondvaart voerde ons langs het mooie natuurgebied met vele eilandjes en verblijfplaats van vele watervogels. De schipper vertelde wat er allemaal te zien is. Ook de boeiende geschiedenis van Urk kwam aan bod. Tijdens de rondvaart stond er een uitgebreid lunchbuffet voor ons klaar. Ook zagen we een Urker Klederdrachtshow met uitleg over kraplap, het milde, de diezek, de worst, de broekstukken en de klap. Hierna gingen we weer aan land en wisten we alles van de Urker klederdracht!

Paleis Het Loo - september 2023

Dit keer ging de dagtocht naar het compleet gerestaureerde 17e eeuwse Paleis Het Loo, dat koning-stadhouder Willem III en koningin Mary lieten bouwen. We kregen een historisch inkijkje in het leven van de bewoners van de afgelopen driehonderd jaar. Na ontvangst met koffie/thee en gebak stonden de gidsen klaar die ons rondleidden in de wereldberoemde baroktuin, die tot een van de mooiste van Europa wordt gerekend. Na de rondleiding door de tuin bezochten we het paleis. Een smakelijke lunch gaf weer nieuwe energie om op eigen gelegenheid de rijtuigen en oldtimers in de stallen te bekijken, een rondje door de tuin te lopen of de tentoonstelling ‘De Oranjes’ in het paleis te bezoeken.

Dagtocht naar Texel - juni 2023

In juni was het tijd om weer naar Texel te gaan. Vanaf het moment dat we met de bus de boot afreden, ervaarden we al dat fijne eilandgevoel van strand, zee, wadden en duinen. We begonnen de dag met een bezoek aan Ecomare. Daar werden we ontvangen met een kopje koffie of thee met gebak. Ecomare is een prachtig natuurmuseum dat middenin de duinen ligt, waar zeehonden en bruinvissen van dichtbij te zien zijn. Na het bezoek aan Ecomare bracht de bus ons naar het bekende Strandpaviljoen ‘Paal 9’ voor een heerlijke lunch met uitzicht op zee. Daarna hadden we nog tijd om langs het strand te slenteren, een stukje de duinen in te wandelen of nog even na te genieten op het terras.

Avondje uit naar Karin Bloemen - maart 2023

In de voorstelling 'Waar waren we gebleven' in het Meervaart Theater pakten Karin en Cor de draad weer op na de moeilijke corona-periode. Er kwamen ouderwets leuke conferences langs en de mooiste liedjes werden gespeeld en gezongen. Aan het einde van de voorstelling namen Karin en Cor uitgebreid de tijd voor een 'meet en greet' met de leden. Na een drankje in de foyer gingen we weer met de touringcar huiswaarts. Het was een prachtige avond!

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de actuele dagtochten? Stuur ons een bericht of bel: 020 - 333 5100.